ACASA- locul de unde incepe o VIATA SANATOASA

Acasa- locul de unde incepe o viata sanatoasa

In zilele noastre, cand accentul in amenajari este pus in mod special pe design, mi-a dorit un apartament, in care dincolo de confort sa gasesc o locuinta primitoare adaptata nevoilor mele si in acelasi timp sa imi asigure o viata sanatoasa. Acasa- locul de unde incepe o viata sanatoasa.

De aceea, mi-am planuit amenajarea si redecorarea apartamentului  dar bugetul meu nu a fost foarte permisiv. Cu totii ne dorim amenajari facute cu materiale de calitate dar fara sa ne dezechilibram financiar.

Echipa la  care am apelat mi-a spus ca din fericire exista si produse premium disponibile la producator si la preturi prietenoase. Asa ca, la sugestia lor, am apelat la casa de comenzi Vindem-ifetin.ro.

Am incercat sa fac in asa fel incat sa folosesc tot apartamentul in mod eficient, apeland la solutii de depozitare, la amplasari ingenioase ale mobilei, la diverse trucuri pentru a face camerele sa para mai spatioase si mai luminoase. Mi-am doti ca decorul clasei sa urmeze o linie clasica dar reinterpretata intr-un mod actual, modern. Am inlocuit instalatiile invechite (tevi, calorifere, instalatii electrice). Am amplasat mai multe corpuri de iluminat si am schimbat usile de interior cu usi interior Porta  Pentru   a face spatiile mai luminase, am flosit mult alb, bej. Lumina naturala este esentiala si de aceea am vrut sa fie folosita din plin.

Am dorit un echilibru cromatic al camerelor si  am adaugat accente colorate prin diferite accesorii decorative. Camerele mele par mai vesele si mai calduroase. Se creeaza un echlibru intre practic si estetic si un ambient cald si linistit care imi creeaza un stare de relaxare dupa o zi inarcata de munca si plina de agitatie a orasului.

In bucatarie accentul a fost pus pe funcional, cu mobilier simpu si electrocasnice, pentru a pastra totul cat mai ordonat si eficient. Gatitul pentru mine este o adevarata relaxare. Bucataria mea fiind cu dimensiuni reduse, a fost initial dificil de valorificat fiecare colt fara a incarca inutil. Nuantele dechise ale mobilierului le-am asortat cu o gresie inchisa la culoare si o faianta cu desene. Un rol important il au micile obiecte decorative cu specific culinar.

Living

Living-ul a fost impartit in doua zone : zona de relaxare si zona de lucru. Mi-am decorat biroul cu fotografii si corpuri de iluminat.  Am folosit putine piese de mobilier. Punctul de interes se contureaza in jurul canapelei si a unei piese de biblioteca. Mi-a amenajat un loc pentru citit, format dintr-un scaun-fotoliu si o lampa de podea. Un covoras pufos uneste design-ul acestor elemente. Am folosit un tapet PS International in culori calde.

***

Dormitorul este cea mai importanta incapere din locuinta. Este locul in care ma relaxezi ma odihnesc si imi reincarc bateriile zilnic.In dormitor am urmarit obtierea unui  ambient placut si relaxant.

Peretii au fost varuiti in alb, pentr a da un aspect aerisit, am montat rafturi suspendate pentru a economisi spatiu. Plusul de culoare si confort l-am adus folosind lenjerii si cuverturi in culori pline de viata si  cateva tablouri decorative.

***

Amenajarea baii a fost o adevarata provocare. Am folosit gresie, faianta, obiecte sanitare si de mobilier in culori deschise, creand senzatia de spatiu.

Culorile calde si linistitoare au un efect benefic asupra sanatatii deoarece sunt relaxante si calmeaza. Plantele naturale in ghivece au un impact pozitiv asupra mintii si sufletului. Suntem facuti pentru a trai in comuniune cu  natura, de aceea am pus cateva plante pentru a crea un sentiment de liniste si calm.

La intrarea in casa mi-am ales un motto care functioneaza ca un memento zilnic si ma ajuta sa fiu mereu concentrata pe obiective.

Casa este locul in care ne simtim cel mai bine. Cand doresc sa scap de stresul de peste zi, deschid larg ferestrele, astfel incat intreaga locuinta sa se aeriseasca. Am in vedere intotdeauna ca in  locuinta sa fie mereu ordine si curatenie pentru a-mi optimiza energia.

***

Viata este din ce in ce mai agitata, timpul nu este suficient pentru a face tot ce ne propunem. Casa este locul in care abia astept sa ajung la sfrsitul zilei, o oaza minunata de liniste si relaxare, in care imi incarc bateriile si ma simt minunat!

Scris pentru Spring SuperBlog 201920000

2m

20

0 views

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon