AFECȚIUNI DERMATOLOGICE și medicale la FEMEILE TRANSSEXUALE

AFECȚIUNI DERMATOLOGICE și medicale la FEMEILE TRANSSEXUALE

Având în vedere complexitatea procesului de tranziție, persoanele transgender se pot confrunta cu nevoi unice dermatologice, pe lângă îngrijirea de rutină. Hormonii exogeni afectează producția de păr și de sebum, intervențiile chirurgicale confirmatoare de gen necesită adesea intervenții dermatologice pre și postoperatorii. Iar anatomia postoperatorie poate avea prezentări unice ale afecțiunilor de rutină ale pielii. Tehnicile estetice care sunt adesea utilizate pentru întinerire pot avea un rol în feminizarea și masculinizarea facială. Din păcate, sunt prea frecvent efectuate de personalul nonmedical, cu consecințe negative. AFECȚIUNI DERMATOLOGICE și medicale la FEMEILE TRANSSEXUALE.

Multe recenzii și studii asupra dermatologiei transgénere au evidențiat manifestările dermatologice preconizând astfel terapie în ceea ce privește pacienții transgenderi.

Sănătatea transgender-ilor este un medicament emergent, mai ales în contextul creșterii gradului de conștientizare a publicului a maladiei. În ciuda acestei atenții, persoanele transgender continuă să se confrunte cu bariere în calea îngrijirii adecvate. Printre acestea se numără niveluri scăzute de confort și cunoașterea sau necunoașterea problemelor medicale, precum și  discriminări sau prejudecăți persistente. Cu toate acestea, profesioniștii din domeniul medical au făcut progrese în anumite domenii ale îngrijirilor transgenre. Cum ar fi managementul terapiei cu hormoni, chirurgie, consiliere psihologică și întreținere generală a sănătății. Problema dermatologiei este deosebit de critică, deoarece optimizarea aspectului extern al ființei fizice este importantă în definirea identităților de gen ale pacienților transgender. Pentru cei care se supun tratamentului hormonal, femeile transgen-bărbat-femeie au modificări de distribuție și rate reduse de creștere a părului pe anumite părți ale corpului lor, cum ar fi fața și pieptul. Se mai numără alopecia androgenică îmbunătățită și acnee redusă. (click pe link pentru detalii)

AFECȚIUNI DERMATOLOGICE și medicale la FEMEILE TRANSSEXUALE – Risc crescut de cancer de piele

Estrogenul este un cunoscut contribuitor la creșterea cancerului de sân, ovar și endometru. Deși asocierea dintre estrogen și melanom este mai puțin clară, se știe că melanomul apare rar, înainte de pubertate. Creșterea rapidă a melanomului apare în timpul sarcinii, ceea ce ar putea implica că o creștere a melanomului depinde de estrogen. Cu toate acestea, această legătură nu este încă deplin cunoscută. Receptorul de beta-estrogen este unul dintre cei doi receptori ai estrogenului care se găsesc la nivelul pielii și s-a dovedit a fi asociat cu leziuni melanocitare displastice. Ceea ce sugerează implicarea estrogenului în dezvoltarea leziunilor pigmentate atipice și neoplazice.

În plus, în prezent nu există dovezi privind riscul crescut de melanom la femeile transsexuale în comparație cu femeile cisgender. Din cauza acestor constatări și a lipsei de date, nu există recomandări de screening pentru cancerul de piele la pacienții care au inlocuit estrogenul. Totodată, nu există suficiente dovezi care demonstrează că înlocuirea estrogenului conferă un risc crescut de cancer de piele la acești pacienți.

Prima etapă- Suplimentarea cu hormoni

Prima etapă medicală pentru mulți indivizi transgenici este suplimentarea hormonilor. Această acțiune are efecte notabile asupra pielii și părului. Femeile iau cel mai frecvent estrogeni și specific estradiol, adesea în combinație cu un antiandrogen. Estrogenii reduc rapid și persistent producția de sebum. Deși nu a fost raportată nicio asociere directă cu patologia pielii, femeile care sunt deja predispuse la xeroză, pot prezenta prurit și modificări eczematoase. De asemenea, estrogenii conduc la reducerea cantității și densității părului corpului, care este adesea un efect dorit. Cu toate acestea, nu există de obicei o eliminare completă a părului facial. În special, epilarea cu laser a fost raportată ca fiind cea mai frecventă procedură efectuată. Inclusiv intervențiile chirurgicale, care se efectuează la femei transgenre. Infloritina și electroliza topică pot fi, de asemenea, opțiuni pentru epilare pentru femeile interesate.

Concluzii- AFECȚIUNI DERMATOLOGICE și medicale la FEMEILE TRANSSEXUALE

Datorită eforturilor concertate ale medicilor în domeniul endocrinologiei, există linii directoare clare pentru tratamentul suplimentar cu hormoni pentru persoanele transgenre. Cu toate acestea, nu se cunoaște prea mult despre efectele dermatologice ale hormonilor asupra acestor pacienți, dincolo de schimbările în distribuția acneei și a părului, sau a consecințelor cutanate ale intervenției chirurgicale aferente genului. Au fost prezentate complicații post-chirurgicale neovaginale, infecții cutanate, HPV și neoplazie non-HPV, boală autoimună și utilizarea de injectabile de pe piața neagră. Studii la scară largă sunt necesare pentru a examina mai îndeaproape problemele dermatologice la pacienții transgender.
20000

2m

20

#eladerm

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon