AFLA cat de IMPORTANTA este RESPIRATIA pentru sanatatea ta!

AFLA cat de IMPORTANTA este RESPIRATIA pentru sanatatea ta!

Plamanii ne ajuta sa aducem oxigenul necesar vietii la fiecare celula si sa eliminam dioxidul de carbon. Ne ajuta sa ne miscam, sa cantam, sa dansam si sa practicam un sport. Respiratia controleaza si influenteaza circulatia sangvina si sanatatea tuturor organelor. Determina rezistenta la efort si capacitaea de desfasurare a activitatilor zilnice obisnuite. AFLA cat de IMPORTANTA este RESPIRATIA pentru sanatatea ta!

Fara respiratie nu exista viata

Pentru a ne mentine sanatosi, este important sa respiram corect si sa avem plamani sanatosi. Desi aerul este tot timpul poluat, este recomandat ca atunci cand suntem acasa, sa alegem filtre sau plase la geamuri, mai ales daca avem ferestre de mansarda. Acestea ajuta la filtrarea aerului dar si pentru oprirea tantarilor, mai ales vara. Aerul este mai curat iar razele de soare patrund mai usor prin ferestre de mansarda cu 3 foi de sticla

Functia pulmonara poate fi evaluata printr-un test simplu si rapid efectuat.

Spirometria este un test de respiratie care masoara mai multi parameti. Dintre acestia, cei mai importanti sunt: cantitatea de aer care circula prin plamani si volumul de aer expirat intr-o secunda. Atunci cand caile respiratorii susnt blocate sau inflamate , cantitatea de aer pe care poti sa o scoti din plamani este  redusa, comparativ cu parametrii unei persoane care are plamanii sanatosi . Deteriorarea functiei pulmonare afecteaza sanatatea generala si calitatea vietii.

Spirometria este un test rapid, simplu si nedureros

Acesta iti spune in 5 minute ce varsta au plamanii tai si daca este necesar sa te adresezi  medicului pentru investigatii suplimentare.

In ziua de astazi, cand stratul de ozon este din ce in ce mai rarefiat, avem nevoie sa ne protejam respiratia si sa ne ferim de poluarea tot mai prezenta.

Printre efectele poluarii la nivelul sanatatii, se numara si afectiunile nazale, precum:

  1. rinita alergica

  2. congestii nazale

  3. rinite acute si cronice (alergii la praf, animale, etc)

  4. rinite vasomotorii

  5. sinuzite

Picaturile nazale care contin ca substanta activa decongestionant nazal si antihistaminic, asigura ameliorarea rapida si de durata a congestiei nazale si a nasului care curge. Simptomele sunt prezente intr-o mare varietate de afectiuni infectioase sa alergice ale tractului respirator superior. Acestea ajuta la eliberarea cailor nazale, usurand senzatia de nas congestionat si incarcat. Aceste picaturi nu interfera cu activitatea cililor nazali. Picaturile nazale poate fi folosit ca adjuvant si in cazul otitelor.

Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra daca nu va simtiti mai bine sau daca va simtiti mai rau dupa 7 zile de tratament.20000

2m

20

#Sistemulrespirator

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon