Aloe vera, busuiocul si camforul- adevarate comori ale sanatatii

Aloe vera, busuiocul si camforul- adevarate comori ale sanatatii

Ayurveda este practic cel mai vechi sistem de medicina din lume, documentat istoric(>6000 ani). Ayurveda clasica s-a dezvoltat si practicat traditional pe teritoriul Indiei. Budismul a preluat Ayurveda si a dus-o in Tibet si in alte tari- precum Thailanda, Birmania, dezvoltand si aducand anumite specificuri locale. Medicina tibetana, fundamentata in secolele IV-VI asociaza notiunile de ayurveda cu viziunea medicinei chineze in legatura cu cele 5 elemente si teoria circulatiei energiei in meridiane. Exista anumite plante cum ar fi aloe vera, busuiocul si camforul- adevarate comori ale sanatatii.

In prezent Ayurveda are succes in crestere in multe tari din lume- SUA, Australia, Europa, Rusia, America de sud. Aceste remedii terapeutice, adevarate comori ale sanatatii, au la baza plantele medicinale aromatice, pe care uleiurile le extrag si le transporta in interiorul corpului. Ayurveda recomanda ca, pe cat posibil, sa se foloseasca plantele medicinale autohtone.

Plantele medicinale si condimentele trebuie folosite in decursul unui an. Ele se pastreaza cel mai bine intr-un loc intunecos, rece si uscat.

Aloe Vera

Aloe Vera inseamna “tanara fata”, intrucat i se atribuie un efect de intinerire a corpului feminin. Are gust amar, astringent, iute si dulce. Utilizat extern, sucul de Aloe Vera calmeaza arsurile solare, ajuta la vindecarea ranilor, este dezinfectant si intra in compozitia unor produse cosmetice. Utilizat intern, ca pulbere sau gel, este un intaritor al traiectului digestiv si al uterului; intareste, de asemenea, ficatul si splina, favorizeaza acuitatea vizuala.

Aloe Vera echilibreaza cele trei Doshe si reduce Pitta. Nu trebuie folosit pe perioada sarcinii si in caz de hemoragii uterine.

Atentie la intrebuintarea prafului! Are un efect laxativ puternic si nu trebuie in nici un caz luat in mod regulat. Indicatie – 2 lingurite cu gel de Aloe Vera, amestecat cu putin sofran de India si diluat cu suc de mere se poate lua de trei ori pe zi ca tonic.

Busuioc

Busuiocul este o straveche planta medicinala indiana care creste si in gradinile de la noi. Frunzele cu miros patrunzator trebuie folosite intotdeauna proaspete, ca mirodenii in bucatarie sau ca planta medicinala. Busuiocul are actiune diuretica, reduce febra si este antibacterian. Ascute simturile si intareste memoria. Regularizeaza Kapha si Vata, prin faptul ca elimina surplusurile. Indicatie – ceaiul de busuioc proaspat, indulcit cu miere, este bun pentru raceala.

Camfor

Camforul se foloseste preponderent sub forma de uleiuri cu gust iute si amar, iar in medicina occidentala este destinat numai uzului extern. Ayurveda recomanda pulberea de camfor in caz de guturai, nas infundat si dureri de cap. Camforul intra de asemenea in componenta unui mare numar de uleiuri medicinale utilizate, intre altele, pentru masaj in caz de dureri ale articulatiilor si muschilor. Infuzia de camfor serveste la inhalatii in bolile aparatului respirator. Camforul diminueaza Vata si Kapha; in exces stimuleaza Pitta. Indicatie – camforul nu se administreaza copiilor sub 6 ani, nici persoanelor predispuse la epilepsie.20000

2m

20

#aloevera #ayurveda #busuioc #camfor

0 afișare

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon