ASHWAGANDHA- miracolul naturii. Cum am invins STRESUL cu ajutorul GINSENGULUI indian?

ASHWAGANDHA- miracolul naturii. Cum am invins STRESUL cu ajutorul GINSENGULUI indian?

Iata una dintre cele mai utilizate plante medicinale, inca de acum 7000 de ani. ASHWAGANDHA- miracolul naturii.

Scurt istoric despre ginsengul ayurvedic

De mii de ani, ginsengul este principala planta tonfianta din farmacopeea indiana. Pentru ca rizomii sa fie de buna calitatea, planta trebuie sa aiba o varsta inaintata. Gustul sau aminteste de cel al angelicii. Cand radacina este uscata, avem de aface cu ”ginsengul alb”. Daca este mai intai inabusita si apoi uscata , se numeste ”ginseng rosu”.


Click pe imagine pentru detalii

Cum am invins STRESUL cu ajutorul ginsengului indian de la Republica BIO?

Voi enumera cateva din avantajele pentru care trebuie sa apelezi la capsulele de Ashwagandha de la Republica BIO.

  1. Tonifiant– Ginsengul tonifiaza energia splinei si a plamanilor, echilibreaza componentele Yin si Yang si calmeaza mintea. Mai exact, tonifiaza energia Yin din meridianul splina-plaman-pancreas si corecteaza surplusul de Yang din meridianul stomacului.

  2. Controleaza gestionarea stresului – ginsenul are o caăacitate extraordinara de a combate stresul, reducand nivelul de cortizol cerebral (calcifierea celulelor nervoase). Are efect asupra performantei feizice si psihice deopotriva.

  3. Alte beneficii – mareste glicemia in caz de hipoglicemie si o reduce in caz de hiperglicemie. Poate fi, deci, util diabeticilor (sub control medical). De asemenea, stimuleza imunitatea generala prin sinteza de hemoglobine si dimineaza actiunea radicalilor liberi.

  4. Afrodiziac – mit sau realitate? Aceasta proprietate nu a fost demonstrata stiintific. Ginsengul stimuleaza starea generala de bine. Reduce cu 50% productia de acid lactic, fiind deci o frana in calea contractiilor musculare. In plus, intensifica sinteza de aic ribonucliec  (pentru o memorie si o activitate cerebrala mai bune).


Click pe imagine pentru detalii


Beneficiile nutritionale ale ginsengului pe care eu le-am resimtit, comandand acest supliment de la Republica BIO

Ashwagandha contine vitaminele A, B, C si E, oligoelemente (zinc, cupru, cobalt), uleiuri esentiala si aminoacizi. Consumul, adaptat nevoilor noastre , este ideal pentru viata in societatea moderna, unde suisurile si coborasurile se succed cu viteza.

Cum l-am gasit?

Ashwagandha este si sub forma de capsule care contin 400 sau 500 mg ginseng ayurvedic. Acestea conțin extract din rădăcina plantei. Fiind alcatuit doar din ingrediente ecologice, nemodificate genetic si fara chimicale, nu inlocuieste totusi o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos. Cura cu ashwagandha  capsule gelatinoase este recomandata, insa aceasta nu trebuie sa depaseasca trei luni de utilizare continua.

Nu se administreaza copiilor sub 16 ani, femeilor insarcinate sau care alapteaza. Nu trebuie depasita doza recomandata pentru consumul zilnic.

Cum se pastreaza?

Capsulele cu Ashwagandha se pastreaza ferite de lumina si umezeala, la loc uscat si  ferite de razele soarelui.

Date noi din cercetare Comisia E din Germania si OMS recunosc efectele pozitive ale ginsengului in refacerea capacitatii de efort fizic si de concentrare intelectuala.20000

2m

20

#ashwagandha #ginsengindian #RepublicaBio

1 view

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon