© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0751707742

 • White Facebook Icon
 • White Twitter Icon

Aspecte importante ale masajului reflexogen

Aspecte importante ale masajului reflexogen

Oricare dintre punctele reflexogene pot fi masate timp de 5 minute fara urmari defavorabile. In cazul unei dereglari acute, acest timp poate fi dublat sau triplat fara nici un pericol. In continuare voi prezenta cateva aspecte importante ale masajului reflexogen.

Este necesar sa fim precauti doar pentru zonele reflexe ale ficatului si coloanei vertebrale. Zona reflexa a ficatului poate fi masata mai mult de 5 minute numai in cazul in care functionarea rinichiului este buna, in caz contrar, toxinele eliberate prin masarea ficatului ajung in sange si nu sunt eliminate.

In cazul zonei reflexe a coloanei vertebrale , cresterea duratei de masaj peste 5 minute poate conduce la o crestere a irigatiei sanguine in zona respectiva, cu efecte diverse.

In general, masajul se executa pe ambele picioare cate 5 minute pentru rinichi , uretre, vezica urinara, aproximativ 3 minute pentru cap si ceafa, 2 minute pentru fiecare punct limfatic si aproximativ 6 minute pentru o afectiune mai putin grava , cumuland astfel aproximativ o ora de masaj reflexogen.

Reactii nedorite

Prin stimularea intensa a unui organ, pot apare reactii nedorite care dispar dupa scurt timp. Este indicat sa nu ne speriem nici noi ca terapeuti si nici persoana aflata sub tratament.

Aceste reactii sunt:

 1. tumefierea gleznelor, in special la persoanele cu staza limfatica

 2. proeminenta varicelor, datorita accelerarii circulatiei sangvine

 3. deschiderea varicelor, in cazul unei proaste circulatii in membrele inferioare

 4. accese de febra dupa masarea zonelor limfatice (cand in corp este o infectie latenta)

 5. dureri accentuate ale unui organ, datorita stimularii functiilor sale.

 6. pete vinete pe corp, cand metabolismul calciului este deficient.

Efectele tratamentului reflexogen

Masajul punctelor reflexe decongestioneaza musculatura si stimuleaza circulatia sangelui in organul respectiv, obtinand astfel eliminarea reziduurilor toxice si alimentarea cu substante energetice noi si regeneratoare.

Pentru aceasta trebuie sa regularizam mai intai functionarea organelor de eliminare a toxinelor si cele de refacere a organismului, dupa care vom putea trece la tratamentul propriu zis al organului bolnav, prin masarea punctului reflex.

Concomitent cu masajul, trebuiesc eliminate cauzele exterioare ale imbolnavirii , cum ar fi incaltamintea neadecvata sau obiecte vestimentare care produc strangulari si congestii:

 1. braul

 2. cureaua

 3. sutienul

 4. elastice de jambiere, jartiere sau chiloti stramti si inadecvati.

Durata tratamentului

Pentru afectiuni recente si usoare, un tratament de 10 zile este suficient.

In cazul bolilor grave si cronice, o ameliorare semnificativa se obtine dupa aproximativ trei luni de tratament, iar vindecarea completa este atinsa dupa un an de sedinte consecutive.

In afectiuni acute efectul ameliorant se produce dupa 2-3 sedinte de reflexoterapie si vindecarea survine in cateva saptamani, maxim o luna.

Reguli generale complemetare reflexologiei

Este foarte indicata combinarea terapiei cu o alimentatie lacto-vegetariana, somn regulat si suficient, multa miscare si gimnastica, drumetii in zome montane; mersul pe jos descult prin iarba sau prundul raurilor de munte, cura marina si renuntarea sau renuntarea sau reducerea viciilor daunatoare ca fumatul si alcoolul.

Este recomandata o incaltaminte usoara, lejera si elastica adoptata pentru intreaga viata. Hainele ideale pentru mentinerea sanatatii sunt cele confectionate din materiale naturale ca: in, bumbac, matase, lana, piele si blana naturala.

“partener mastedo.com20000

2m

20

#masajreflexogen