BENEFICIILE consumului de COENZIMA Q10

Beneficiile consumului de Coenzima Q10

CoenzimaQ10 este cunoscuta de asemenea si sub numele ubichinona sau ubiquinol. Aesta este o substanta liposolubila, cu un rol asemanator vitaminelor. Este prezenta in aproape toate organismele animale. Coenzima Q10, dupa cum reiese si din denumirea sa, este o coenzima ce joaca un rol vital in respiratia celulara. Acesta este  procesul prin care celula produce energie. Stiti care sunt beneficiile consumului de  Coenzima Q10 ?

CoQ10 se gaseste in mitocondria celulara si actioneaza ca un transportor de electroni in lantul respirator mitocondrial. Fiecare pereche de electroni implicata in procesul de respiratie celulara trebuie mai intai activata de Coenzima Q10. Tocmai aceasta interactiune „activeaza” lantul si initieaza procesul de producere a energiei. Nu exista nicio alta substanta alternativa sau care sa substituie CoQ10.  Si fara aceasta celula nu poate produce energia necesara indeplinirii functiei sale de baza.

Organismul produce CoQ10 in mod natural. Dar nivelul acesteia, precum si nivelul de energie in general, tinde sa scada odata cu inaintarea in varsta. Multe persoane apeleaza la alte surse externe de CoQ10, cum ar fi alimente si suplimente alimentare pentru a-si mentine nivelul ridicat de coenzima Q10.

Producerea de energie

Principala sa functie, ca si componenta vitala este de producere a energiei la nivel celular. Astfel nu este de mirare ca un nivel crescut de energie si o diminuare a senzatiei de oboseala reprezinta un beneficiu major obtinut in urma administrarii de suplimente de CoQ10.

Spre deosebire de cafeina ce actioneaza la nivelul creierului, CoQ10 are o actiune in interiorul celulelor organismului. Conducand la cresterea naturala a nivelelor de energie. Senzatia de prabusire si pierderea energiei dupa ingestia de cafeina se datoreaza efectului temporar a acestor tipuri de stimulenti asupra nivelelor noastre de energie. Pe masura ce substanta este metabolizata si excretata de organism, senzatia de revitalizare dispare de asemenea.

Putere antioxidanta

Forma redusa si activa a CoQ10  este ubiquinolul. Acesta este un puternic antioxidant capabil sa isi doneze electronii sai liberi radicalilor liberi puternic reactivi si sa previna deteriorarea oxidativa cauzata de acestia. Se crede ca acest stres oxidativ cauzat de radicalii liberi este responsabil pentru deteriorarea starii de sanatate si aparitia bolilor, inclusiv cele de inima si diabet.

Se crede de asemenea ca stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi joaca un rol important in procesul de imbatranire si se pare ca anti-oxidantii au proprietati anti-imbatranire. Cum ar fi mentinerea aspectului proaspat si rejuvenat al pielii.

Suplimentele alimentare + suplimentul de CoQ10 reprezinta un aditiv natural si fara conservanti prin care va puteti lua doza zilnica de Coenzima Q10. Amestecurile lor energizante contin vitaminele C, B si extras de Ginseng siberian, precum si CoQ10 pentru un plus de energie si vitalitate ce va dura toata ziua.20000

2m

20

#CoenzimaQ10

1 view

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon