© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0751707742

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Beneficiile plantelor medicinale aromatice

Beneficiile plantelor medicinale aromatice

Plantele medicinale si aromatice reprezinta un domeniu de actualitate, fiind folosite cu succes in prevenirea si tratarea multor afectiuni, avand in vedere faptul ca organismul uman dispune de sistemul enzimatic necesar metabolizarii lor. Proprietatile insecticide si repelente ale unor uleiuri esentiale si ale componentelor acestora sunt in atentia cercetatorilor din acest domeniu, iar in acest sens s-au obtinut rezultate importante. In continuare despre beneficiile plantelor medicinale aromatice.

Esente din plante

Astfel, uleiul de lavanda, de cimbru, de sulfina, esenta de scortisoara, pulberea din radacina de iris (stanjenel) se folosesc pentru combaterea moliilor.

Uleiurile aromatice de busuioc, menta, eucalipt se folosesc pentru combaterea tantarilor. Esenta de lãmaie în anumite concentratii neutralizeazã bacilul tific si stafilococul, în numai 5 minute, iar pe cel difteric în 20 de minute. Efecte stimulante exercitã esentele de busuioc, salvie, pin si rozmarin, iar antifermentative intestinale acelea de ceapã, usturoi, cimbru, mãrar, anason, lãmaie si ienupãr.

Alte esente exercitã actiuni aperitive, afrodisiace, cicatrizante, diuretice, antireumatismale, febrifuge, antitoxice, antivirale ca si de alt gen. Multora din esentele aromatice le este proprie o extraordinarã fortã de difuziune prin structurile organismului. Esentele aromatice nu produc obisnuintã si nu exercitã efecte secundare nocive, proprii multor medicamente de sintezã. Este important de stiut efectul aromelor.

Astfel, lamaia ajuta la concentrare, pe cand salvia este detasanta, euforica si afrodisiaca. Lavanda elibereaza caile respiratorii si imbie somnul, menta calmeaza digestia, echilibreaza starea emotionala si este eficienta contra raului de calatorie. Cleopatra, celebra pentru baile cu petale de trandafiri probabil cunostea efectul antidepresiv si calmant al acestora.

Mandarina reda buna-dispozitie si energizeaza, iar in combinatie cu menta previne vergeturile. Aromoterapia castiga incet, dar sigur tot mai multa importanta in cadrul terapiilor alternative. Cleopatra, celebra pentru baile cu petale de trandafiri probabil cunostea efectul antidepresiv si calmant al acestora. Mandarina reda buna-dispozitie si energizeaza iar in combinatie cu menta previne vergeturile.20000

2m

20

#aromaterapie #plante #plantearomatice #plantemedicinale

0 views