Calitatea AERULUI CONDIȚIONAT în interior: multiple probleme

Calitatea aerului condiționat în interior: multiple probleme

Aerul interior se referă la medii de interior numite „non-industriale“: locuințe, clădiri publice, clădiri de birouri și de transport. În timp ce locuitorii din oraș își petrec în medie 70% până la 90% din timp în medii închise, expunerea la poluanții atmosferici depinde în primul rând de aerul pe care îl respiră în aceste medii. 50% în habitat și chiar mai mult pentru copii mici, vârstnici, bolnavi, 30% la locul de muncă sau în locuri de îngrijire sau educație. Calitatea aerului condiționat în interior: multiple probleme.

Sursele de poluare a aerului din interior includ atât transferul de poluanți generați de surse externe (transport, industrie, subsol) cât și emisiile interne legate de materiale de construcție, decorare și mobilier și activități, obiceiuri și comportamente ale ocupanților. Printre acestea se numară: fumat, gătit, animale de companie, parfumuri pentru casă, bricolaj, ventilație, ventilație).

Mulți poluanți sunt prezenți în mediile interioare.

  1. biologici

  2. fizici

  3. chimici

  4. substanțe volatile sau semi-volatile, ceea ce face ca expunerea atmosferică să fie deosebit de complexă.

Provocările energetice ale calității aerului din interior

Impactul asupra sănătății poluării aerului din interior sunt numeroase, de natură și severitate variate:

  1. neplăceri simple : senzații de disconfort, disconfort sau închis, pacoste olfactive, diverse simptome nespecifice (ORL, oculare, cutanate sau respiratorii, dureri de cap , oboseală , stare de rău, dificultate de concentrare), cu impact asupra productivității.

  2. boli  : intoxicații (oxicarbonate, intoxicații cu plumb) infecții ( legioneloză , viroze, tuberculoză), alergii respiratorii ( rinită , astm ), dermatite favorizate de umiditatea clădirilor.

  3. riscuri pe termen mai mult sau mai puțin lung  : boli respiratorii cronice, cardiovasculare, tumorale, neurologice.


De ce avem nevoie de aer conditionat? Calitatea AERULUI CONDIȚIONAT în interior

Pe lângă controlul surselor de poluare și ventilație (ventilația spațiilor), purificarea aerului prin sisteme sau procese care distrug poluanții este o a treia modalitate interesantă de a îmbunătăți calitatea aerului din interior . Există materiale și produse și dispozitive de purificare de aer condiționat pe care le gasiți în acest link https://www.quickshop.ro/aer-conditionat-split-c98-p1

În concluzie, prin diferitele sale probleme, calitatea aerului în mediile interioare a devenit una dintre problemele majore de sănătate publică și un aspect ecologic central. Acesta privește atât politici publice, cât și practici individuale și colective de prevenire și gestionare a diverșilor factori care pot afecta sănătatea. Cunoștințe îmbunătățite, intervenții la domiciliu, informații publice în care jucătorii joacă un rol fundamental, sunt toate modalitățile de a progresa.

Vara, căldura intensă poate perturba, mai ales în oraș. În aceste cazuri, cel mai bine este să vă refugiați într-o cameră cu aer condiționat, indiferent dacă lucrați sau vă relaxați. Cu toate acestea, trebuie luate în considerare unele precauții de utilizare pentru a nu suferi pe deplin inconvenientele legate de sistemele de climatizare.

Probleme legate de aerul condiționat. Calitatea AERULUI CONDIȚIONAT în interior

Pe lângă șocul termic, aerul condiționat este cel mai cunoscut pentru strănut și curgerea nasului, în cele mai blânde cazuri. Într-adevăr, poate fi la originea unor inconveniente precum ciupercile , alergiile (provocate sau întărite) și alte afecțiuni ORL . Apariția unor astfel de simptome, în special dacă se află la locul de muncă, ar trebui să vă determine să discutați despre acesta (cu medicul, reprezentantul sau vânzătorul dispozitivului).

Cea mai gravă patologie, dar și cea mai rară, este celebra legioneloză , care poate duce la insuficiență respiratorie, febră și pierdere în greutate, chiar moarte în 10% din cazuri . Este cauzată de Legionella, bacterii cărora le place să crească la temperaturi stagnante ale apei între 25 ° C și 43 ° C. Ele proliferează în conducte de aer condiționat slab întreținute, turnuri de răcire murdare al căror sistem de răcire funcționează cu apă. Dar se găsește și în rețelele de apă caldă.

În cele din urmă, în ceea ce privește virusurile ( gripa sezonieră sau pandemică, gastroenterită etc.), acestea s-ar putea răspândi prin aer condiționat, dar acest lucru depinde de mai mulți factori. În primul rând, totul depinde de sistemul de climatizare. Dacă riscul este aproape zero pentru clădirile echipate cu o ventilație simplă (naturală sau mecanică), cele echipate cu o unitate de manipulare a aerului trebuie monitorizate mai îndeaproape. Deoarece unele forme de virusuri pot supraviețui în aer. Celelalte caracteristici ale tulpinii virale și eficiența sistemelor de filtrare sunt decisive pentru riscul de contagiune.

Cum să îți menții ”în formă” aparatul de aer condiționat?

Este destul de plăcut să nu trebuiască să transpirați toată ziua și să găsiți un loc liniștit și aerisit la birou. Adesea, efectele adverse ale aerului condiționat asupra sănătății se datorează facilităților de întreținere proaste. Deci nu există niciun secret. Este necesară menținerea constantă a apratului. Menținerea în mod regulat și cu atenție a filtrelor și alte componente este condiție obligatorie pentru un aparat de aer condiționat sănătos.

Fii deosebit de atent daca eistă apă stagnantă îm sistem. Deoarece aceasta reprezinta un loc de dezvoltare preferat pentru multe bacterii , inclusiv legionella, responsabilă pentru legioneloză.

Dacă aveți aer condiționat acasă, puteți apela un profesionist sau consultați manualul de utilizare pentru recomandările de service.

Contact quickshop.ro


Puteti contacta luand legatura cu un reprezentant:

Telefonic: 0765.277.006 Prin email: comenzi@quickshop.ro20000

2m

20

#aerconditionat

0 views

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon