Cand aveti nevoie sa apelati la Masajul Shiatsu?

Cand aveti nevoie sa apelati la Masajul Shiatsu?

Pot exista doua abordari ale problemei functionarii shiatsu: una din perspectiva medicinii moderne si alta din perspectiva medicinei traditionale chineze. Cand aveti nevoie sa apelati la Masajul Shiatsu?

Explicatia medicinei moderne 

Endorfinele: Acupunctura si shiatsu stimuleaza organismul sa produca propriile substante cu rol antialgic, numite “endorfine”. Acestea sunt secretate in creier si ofera senzatia “de bine” sau de placere. Teoria “gate control” (controlul “portii”): Durerea este transmisa de la periferie la creier prin maduva spinarii.

Exista un mecanism (“poarta”) la acest nivel care opreste mesajele de durere sa ajunga la creier. Introducerea de ace fine de acupunctura sau mentinerea unei presiuni (la shiatsu) pot inchide aceasta poarta, astfel diminuand senzatia dureroasa. Endorfinele pot de asemenea bloca traiectul nervos al durerii actionand asupra acestei “porti”. Sistemul nervos autonom: Este responsabil de coordonarea functiilor involuntare ale organismului (respiratie, defecatie, termoreglare).

Cele doua componente  importante. Cand aveti voie sa apelati la Masajul Shiatsu?

El are 2 componente: simpatic, care este activat atunci cand exista un agent stresor extern si parasimpatic, reglatorul vietii interne a organsimului in conditii normale.

Acupunctura si shiatsu stimuleaza sistemul nervos autonom “linistind” organsimul atunci cand exista o stare de tensiune (organica sau mentala). Teoria punctelor “trigger” (tragaci): Medicii occidentali au descoperit in cadrul unor studii clinice puncte specifice de tensiune in corp, care atunci cand sunt manipulate au un efect deosebit de amaliorare a durerii musculo-scheletale. Locatia acestor puncte se coreleaza in mod remarcabil cu punctele de acupunctura din medicina traditionala chineza.20000

2m

20

#masaj #presopunctura #shiatsu

0 views

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon