Ce este MEDICINA complementara?

Ce este medicina complementara?

Medicina complementara este o activitate medicala ce completeaza vindecarea bazata pe medicina clasica. Medicina complementara este mult mai veche decat medicina clasica. Persoanele care se adresează unui practician de medicină complementară beneficiază de tratament de medicină complementară. Dar numai după exprimarea, în scris, a acordului de voinţă. Deci ce este medicina complementara?

Încercările de a vindeca bolile sau de a trata rănile sunt foarte vechi. Bolile grave reprezentau o problemă serioasă. Remedii eficace însă nu existau.

Îmbolnăvirile erau privite din punct de vedere magic-demoniac. Sau ca o pedeapsă din partea forţelor supranaturale. Pentru vindecare se invocau aceste forţe şi se făceau sacrificii. Se improvizau dansuri, se foloseau formule oculte sau talismane.

Medicina complementara in preistorie

Omul preistoric folosea plantele in doua moduri. Aplicate pe rana sau prin mestecarea si inghitirea de frunze si fructe cu efecte narcotice. Eficiente erau îngrijirea rănilor, repunerea luxaţiilor sau fixarea fracturilor. Procedeele erau folosite deja în epoca de piatra Medicina în perioada greco-romana.

Mai târziu zeul medicilor a devenit Esculap. Medicina complementara foloseste practici terapeutice inspirate de natura. Aceasta foloseste produse si factori naturali. Dar si tehnici ancestrale si metode traditionale verificate în timp.

In Egipt, ca si in vechea China se foloseau terapii manuale. Stim faptul ca initiatii medici daci, practicanti ai doctrinei zalmoxiene foloseau si ei medicina complementara.

Este cunoscut faptul ca Zalmoxis nu trata corpul fara a trata spiritul. Aceasta a patra dimensiune este aflata permanent in conexiune cu natura. Totul în natura este asezat pe baze rationale. Medicului ii revine sarcina sa înteleaga aceste legi si sa urmeze calea mediului înconjurator.

Cum este vazuta boala din perspectiva medicinii complementare?

Boala este un efect, iar cauzele sunt cautate în natura. Aer, apa, pamânt. Principiile de vindecare în medicina naturista se bazeaza pe reîntoarcerea la natura.

Medicina a avut aceleasi baze ca si filozofia, in evul mediu. Evolutia medicinei complementarea avut loc in manastiri .

Sfanta Hildegard a elaborat un sistem filozofic de vindecare valabil si astazi. Ea spune ca: „Omul este o miniatura a lumii create” .Conform Sfantei Hildegard fiecare maladie este o consecinta a ignorarii poruncilor divine pentru ca omul este o fiinta transcedentala.

Pentru vindecare a folosit plante medicinale, medicamente de origine minerala si animala. Considerand ca si rugaciunea reprezinta parte a medicinei sustinand ca „vindecarea depinde de dorinta lui Dumnezeu.

Maestri

La vârsta de şaisprezece ani, Paracelsius a intrat la Universitatea de la Basel. Cu alchimia el era deja familiarizat, studiind în prealabil lucrările lui Isaac Hollandus.

Hollandus a “trezit” în el ambiţia de a vindeca boli prin medicina superioare celei disponibile la acel moment. Si anume alchimia.

Paracelsius este creditat cu introducerea de opiu, mercur si sulf în arsenalul de medicamente.

Considera ca sarea, mercurul si sulful sunt trei componente de baza. Daca nu sunt in proportii egale (echilibru) in organism, duc la imbolnavire. Acestea sunt doar câteva dintre realizările care par să justifice ca a fost numit “precursor al farmacologice chimice, terapeutice. Si gânditorul cel mai original in stiintele medicale din secolul al XVI-lea.”20000

2m

20

#homeopatie #medicina #practician

0 afișare

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon