CREMA DE MÂINI BIO pe care să o folosiți dacă lucrați într-un mediu contaminat

CREMA DE MÂINI BIO pe care să o folosiți dacă lucrați într-un mediu contaminat

Unii dintre noi lucram în medii contaminate, cu multe microorganisme, deci cu mulți microbi, de aceea trebuie să ne spălam aproape non stop pe mâini, sau să ne dezinfectăm mâinile, ceea ce duce la uscarea fercventă a epidermului (stratul regenerativ al pielii). Care este CREMA DE MÂINI BIO pe care să o folosiți dacă lucrați într-un mediu contaminat?

Pentru început, ar trebui sa vă familiarizez puțin cu ceea ce înseamna mediu contaminat, aseptic, antiseptic, deci, iată cateva definiții care vă vor fi de ajutor pentru a înțelege despre ce voi vorbi in acest articol.

DEFINIŢII- ce este un mediu contaminat?

Contaminarea reprezintă prezenţa microorganismelor pe o suprafaţă.

Colonizarea înseamna prezenţa şi multiplicarea unui microorganism pe suprafaţa gazdei, farǎ o reacţie deosebitǎ din partea acesteia Septic înseamnă contaminat cu microbi patogeni sau infectat (în cazul plăgilor) Aseptic este un mediu lipsit de microbi patogeni Asepsia este ansamblul metodelor prin care evităm contaminarea unui substrat sau a unor elemente de mediu, a căror condiţie microbiologicǎ trebuie respectatǎ. Antisepsia înseamnă distrugerea sau îndepărtarea microorganismelor. Dar nu în mod necesar şi distrugerea sporilor bacterieni care se află pe suprafeţele vii. Antisepticul pe care îl folosim este o substanţǎ antimicrobianǎ care se aplicǎ pe suprafeţe vii (tegumente, mucoase, plăgi). Acesta ne poate afecta pielea mâinilor. Dezinfecţia înseamna distrugerea sau îndepărtarea formelor vegetative ale microorganismelor. Nu este obligatoriu și distrugerea sporilor bacterieni, de pe suprafeţele inerte. Dezinfectantul este substanţǎ antimicrobianǎ pentru aplicǎri pe materiale inerte Steril adica lipsit total de microorganisme viabile Sterilizarea este metoda de distrugerea sau îndepărtarea tuturor microorganismelor, de pe o suprafaţă sau dintr-un obiect, inclusiv a sporilor bacterieni Prezervarea adică prevenirea multiplicării unor microorganisme în produse farmaceutice, alimentare.

DECONTAMINAREA MECANICĂ – Spălarea mâinilor- CREMA DE MÂINI BIO

În funcţie de nivelul de asepsie cerut de manevra ce urmează a fi efectuată, există 3 proceduri de spălare a mâinilor, cu menţiunea că orice manevră (umezire, săpunire, clătire, frecare) începe din zone curate şi se termină cu cele murdare, degetele fiind orientate în sus, după ce au fost îndepărtate toate inelele şi brăţările de la mână. După ce ne spălăm este indicat să folosim aceasta cremă de mâini bio pentru a hidrata pielea.

1. Spălarea igienică (simplă) include:

–  Umezire cu apă a mâinilor, pumnilor şi antebraţelor care vor fi ţinute vertical cu degetele orientate în sus, astfel ca apa să curgă spre coate. –  Săpunire în aceeşi ordine şi poziţie:

– o Frecare de câte 5 ori a: –  Palmelor între ele –  Palma dreaptă peste mâna stângă –  Palma stângă peste mâna dreaptă –  Palmele între ele cu degetele flectate şi încrucişate –  Deget mare drept prin rotaţie cu mâna stângă –  Deget mare stâng prin rotaţie cu mâna dreaptă.

–  Palma stângă prin rotaţie cu mâna dreaptă cu degetele flectate – Palma dreaptă prin rotaţie cu mâna stângă cu degetele flectate Se săpunesc cu atenţie prin frecare extremităţile degetelor, spaţiile periunghiale, spaţiile interdigitale, articulaţia pumnului şi antebraţul pentru fiecare parte, ţinând degetele orientate în sus. – Clătirea cu apă dinspre zone spălate spre cele nespalate, degetele fiind orientate în sus astfel ca apă să se scurgă spre coate. – Durata etapelor descrise este în medie de 30 secunde. – Uscare prin ştergere cu prosop de unică folosinţă steril sau nesteril (din hârtie) – Închiderea robinetului cu mâna în care se păstrează prosopul deja folosit – Aruncarea prosopului în recipienţi speciali

Dupa toate procedurile enumerate, eu îmi răsfăț pielea cu o cremă hrănitoare. De data aceasta am ales crema bio de maini, Green People la 30 ml . Este o crema îmbogațită cu uleiuri prețioase de mandarină roșie și camfor. Această cremă este special creată pentru pielea foarte uscata si sensibila. Deoarece este o crema bio, nu conține:

  1. SLS

  2. parabeni

  3. alcool (etilic/etanol)

  4. lanolina, parfum artificial, petrochimice, ,methylisothiazolinone, gluten, ftalați sau coloranți.

Eu o recomand cu încredere. Puteți viziona detaliile de prezentare în acest filmuleț.

20000

2m

20

#Frumusețe

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon