Cum să ai MÂINILE CATIFELATE în 5 PAȘI

Cum să ai MÂINILE CATIFELATE în 5 PAȘI


Mâinile sunt pe primul loc, supuse unei agresiuni externe zilnice. Sunt câțiva factori care accelerează îmbătrânirea pielii: frigul, soarele și utilizarea substanțelor chimice. În cele ce urmează, îți voi arăta cum să ai MÂINILE CATIFELATE în 5 PAȘI.

De ce sunt mâinile fragile?

Pielea mâinilor este extrem de subțire și fragilă. În mod normal, aceasta este uscata și conține puține glande sebacee (glande care protejează pielea în mod natural) și face astfel ca mâinile să devină mai vulnerabile.

Epiderma mâinilor este slab hidratată. Sinteza factorilor naturali de hidratare nu este importantă (de 4 până la 5 ori mai mică comparativ cu fața). Aceasta duce la o deshidratare aproape continuă, care necesită utilizarea de produse capabile să compenseze această deficiență și să oprească astfel accelerarea îmbătrânirii mâinilor.

Factorii de accelerare a îmbătrânirii mâinilor

  1. Frigul, inamicul numărul unu

Este un adevărat dușman al mâinilor. Pielea uscată devine mai vulnerabilă, iar glandele sebacee secretă ma puțin sebum cand vine frigul. Apar astfel iritațiile și uneori mici crăpături. Pentru a lupta împotriva scăderii temperaturii, fluxul de sânge este încetinit și pielea mai puțin hrănită se subțiază.

2. Produsele de uz casnic

 Detergenții modifică stratul protector al epidermei.. Utilizarea repetată a acestor produse și contactul frecvent al mâinilor cu apa crește riscul de atac bacterian.

3. Soarele

 Ca și frigul, soarele este dăunător și pentru pielea fragilă a mâinilor. Astfel, soarele usucă mâinile.

Ce este indicat să facem?

  1. Folosiți creme hidratante concentrate în glicerină care lasă un strat protector pe suprafața pielii.

  2. Înveliți-vă mâinile cu vaselină sau ceară de parafină și puneți mănuși de bumbac pe care le veți păstra peste noapte. Mâinile voastre vor fi ca noi dimineața.

  3. Folosiți creme de mâini care nu contin SLS, parabeni, alcool (etilic/etanol), lanolina, parfum artificial, petrochimice, ,methylisothiazolinone, gluten, ftalati si coloranti

  4. Folosiți o cremă de mâini bio,  imbogatita cu uleiuri esentiale de mandarina rosie si camfor.

  5. Folosiți o cremă de mâini special creata pentru pielea foarte uscata si sensibila.


Nu toată lumea are norocul să aibă mâini moi și fine ca o catifea. Și dintr-un motiv întemeiat, mâinile sunt expuse constant la agresiuni externe: spălare repetată, produse de uz casnic, soare, frig etc. Pielea mâinilor este, de asemenea, foarte săracă în glandele sebacee (responsabile de secreția de sebum), de unde și importanța hidratării și răsfățării acesteia în mod regulat. Dr. Isabelle Rousseaux, dermatolog, ne oferă câteva sfaturi pentru a avea mâinile moi și catifelate și în timpul iernii. 

Este greșit să credeți că trebuie doar să vă ungeți mâinile cu cremă pentru a le face mai puțin dure. În realitate, acesta este doar primul pas al unei rutine de frumusețe mai cuprinzătoare.

Cum să ai MÂINILE CATIFELATE în 5 PAȘI- 1. Hidratează-ți mâinile cu o cremă vizată

Hidratarea mâinilor este cel mai important pas. De preferință înainte de a merge la culcare,  se are grijă ca această crema să pătrundă adânc pentru a hidrata stratul hidrolipidic care acoperă și constituie stratul superficial al pielii mâinilor. În ceea ce privește mâinile foarte deteriorate, dr. Isabelle Rousseaux sfătuiește să se aplice crema cu generos în strat gros și să se poarte mănuși de bumbac noaptea pentru a promova o acțiune optimă de hidratare.

Descoperă noul Set cadou NOURISH – crema bio de maini, Green People, 30 ml

2. Oferă-ți tim pentru a-ți masa mâinile cu grijă

Tehnica potrivită: punem cremă în palma mâinilor, frecăm ușor palmele una de cealaltă și partea din spate a mâinilor, care este deosebit de expusă agresiunii externe. Finalizați trăgând ușor pe vârful degetelor, fără a uita perimetrul fiecărei unghii pentru a elimina pielea moartă la nivelul cuticulei.

3. Spălați-vă mâinile cu apă caldă

Lucrul bun de făcut atunci când vă curățați mâinile este să le udați bine înainte de a folosi săpun, într-o cantitate fină. Apoi clătiți bine după care uscați complet mâinile. Aveți grijă să nu utilizați apă prea caldă sau gel hidro-alcoolic, deoarece acestea tind să deterioreze și să usuce pielea.

4. Folosește scurb pentru mâini

O dată pe săptămână, se folosește un scrub cu granulație fină a cărui acțiune exfoliantă elimină celulele moarte. Dr. Isabelle Rousseaux explică faptul că un scrub favorizează o bună penetrare a ingredientelor active atunci când se aplică crema hidratantă. De asemenea, îmbunătățește și revitalizează circulația sângelui.

5. Cumpără-ți o pereche de mănuși de iarnă

Iarna, optăm pentru mănuși de lână care protejează mâinile de frig și riscul ca acesta să le usuce.20000

2m

20

#specialistulraspunde

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon