Curcuma Ecologica (Turmeric) – cel mai puternic antiinflamator natural

Curcuma Ecologica (Turmeric) – cel mai puternic antiinflamator natural

Puternic antiinflamator, turmericul este un condiment renumit din India, pentru numeroasele sale proprietati benefice. Puternicele sale proprietati antiinflamatorii ar putea explica uimitoarea diferenta constata intre numarul redus de cancere inregistrat in India in raport cu tarile occidentale. Turmericul este apreciat pentru capacitatea sa antioxidanta, care protejeaza celulele si pentru virtutile hipocolesterolemiante si antitrombotice. Curcuma Ecologica (Turmeric) – cel mai puternic antiinflamator natural.

Gama Curcuma Ecologica (Turmeric) de la Republica BIO reuneste cel mai intens extract de Curcuma longa, intr-o formula inovatoare cu extracte naturale eficiente. Produsul asigura livrarea beneficiilor recuoscute clinic ale curcuminei, prin asocierea sa cu extracte cu standardizari ridicate de Ashwaganda, Armurariu, Ganoderma, Sunatoare, Urzica, Coada-calului, Salvie, Vitamina C naturala si Piper Negru. Capsulele vegetale contin doar extracte.

Produsul se recomanda, prin calitatea ridicata a acestuia pentru tratamentul afectiunilor inflamatorii, hepatitelor, afectiunilor de prostata, a artritei, cancerului sau a bolilor neurodegenerative.

Ce este curcuma Ecologica?

Curcuma Ecologica de la Republica BIO este unul dintre cele mai puternice extracte standardizate si unul dintre cele  mai intense extracte de esenta pura.

Curcuminul este principiul activ esential din Curcuma longa, un rizom folosit in medicina chineza si indiana de peste 5000 ani, cunoscut si sub numele de ”Turmeric” sau ”Sofran indian”. Traditia si practicile ayurvedice au fost confirmate de studii stiintifice desfasurate in ultimele doua decenii. Acestea confirma efectele terapeutice benefice ale Curcumei.

Curcuma Ecologica este un extract standardizat de Curcuma longa cu minim 95% curcuminoide, unul dintre cele mai puternice si intense extracte din lume. Actiunile sale antioxidante, anticancerigene si antiinflamatoare il recomada ca una dintre cele mai benefice substante naturale cunoscute.


Click pe imagine pentru detalii

Puternic antiinflamator natural

Curcuma Ecologica prezenta in stocul magazinului Republica BIO este cel mai puternic antiinflamator natural si este complet lipsit de efecte adverse.

Efectul antiinflamator al extractului de Curcuma este dat de capacitatea sa de a inhiba activitatea unor enzime care joaca un rol important in producerea si mentinerea infalamatiei la nivel cronic. Totodata, aceasta stimuleaza crearea de cortizon care inlatura inflamatia.

La nivelul molecular, s-a demonstrat ca efectul curcumei are ca rezultat inhibarea factorului nuclear NF-KappaB (NFkB), un factor de aparare contra bolilor infectioase si a stresului celular. Activitatea aberanta a acestui factor este cauza primara a unui larg spectru de boli, de la afectiuni cardiovasculare la cancer.

Pana recent s-a crezut ca inflamatiile fac parte din procesul de vindecare in cazul anumitor afectiuni. S-a demostrat ca acest lucru este partial valabil. Majoriatea bolilor degenerative deriva din inflamatii cronice.

Astazi, studiul iflamatiilor a evoluat de la analiza tesuturilor la niel nuclear. Factorul nuclear NF-KappaB este principalul mod de ”a ajusta” acest efect aniinflamator si astfel de a lupta impotriva afectiunilor. Inflamatiile pot agrava anumite patologii, cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare, boala Alzheimer, diabetul, artrita, anumite boli autoimune, boli neurologice sau anumite afectiuni pulmonare.

Curcuminoidele inhiba factorul NF-kB care favorizeaza declansarea inflamatiei cronice: inhiba actiunea factorilor de crestere TNF (factor de necroza tumorala) blocheaza activarea NF-kB determinata de secretia TNF.

Click pe imagine pentru detalii

Antitumoral demonstrat- Curcuma Ecologica (Turmeric) – cel mai puternic antiinflamator natural

Curcuma longa se regaseste in lista plantelor alcatuita de ”The National Cancer Institute” (USA), ce ii certifica proprietatile anticancerigne. Efectul antioxidant protejeaza ADN-ul celulelor impotriva radicalilor liberi, un beneficiu foarte important la nivelul colonului. Aici, celulele se reinnoiesc la fiecare 3 zile, iar aceasta frecventa poate cauza formarea celuleor cancerigene mult mai rapid. Curcuminul ajuta sa distruga celulele cancerigene, impiedicandu-le dezvoltarea si raspandirea.

Are efect citotoxic asupra unul spectru larg de celule tumorale:

–         inhiba metastazarea celulelor tumorale

–         suprima actiunea factorilor de crestere COX2 care declanseaza raspusnul inflamator in organism

–         stopeaza vascularizarea tumorilor, impiedicand dezvoltarea lor

–         protejeaza ceulele sanatoase de la ncroza

–         creste eficienta medicatiei alopate

Stiai despre Curcuma ca: accelereaza vindecarea ranilor? are efect antibiotic si inhiba dezvoltarea bacteriilor E coli, Staphylococcus si Bacilluls? Reduce inflamatia asociata ranilor cutanate? Stimuleaza formarea de celule epiteliale noi?

Click pe imagine pentru detalii


Reduce riscul de atac de cord

Curcuminul aduce beneficii si in ceea ce priveste riscul unor boli de inima. Acest lucru este dovedit prin studii clinice. Bolile de inima sunt foarte raspandite in intreaga lume, iar timp de multe decenii s-au studiat cauzele care conduc la acestea. S-a dovedit ca aceste afectiuni sunt diverse si cauzele sunt la fel de complexe. Extractul de Curcuma poate ajuta la stagnarea multor etape in procesul bolii de inima.

Cel mai important beneficiu al Curcumei pentru bolnavii de inima este imbunatatirea functiei endoteliale, componenta esentiala a vaselor de sange. Totodata, acesta reduce inflamatia si oxidarea, alte doua procese importante bolilor cardiovasculare.

S-a demonstrat ca efectul antioxidant al Curcumei a atenuat cardiotoxicitatea indusa de adriamicina si poate preveni astfel, complicatiile cardiovasculare cauzate de diabet. De asemenea, este scazut nivelul colesterolului seric datorita efectului antiinflamator, antiproliferativ si antitrombotic.

Cercetarile stiintifice moderne sustin efetele  antiinflamatorii, antioxidante,  antitrombotice si protectoare are Curcumei in cazul afectiunilor cardiovasculare.


Click pe imagine pentru detalii

Neuroregenerativ si neuroprotector- Curcuma Ecologica (Turmeric) – cel mai puternic antiinflamator natural

Cele mai recente studii demonstreaza efectul puternic pe care il are Curcuma in prevenirea Alzheimer-ului si a altor boli de tip neurodegenerativ.

In boala Alzheimer, celulele creierului care proceseaza, stocheaza si prelucreaza informatii se degenereaza rapid si mor. Cele mai recente studii asociaza acumularea in creier  a proteinei amiloid-beta, sub forma de placi, cu instalarea si dezvoltarea bolii Alzheimer.

Curcuma actioneaza, in mod special asupra placilor amiloidale (A-beta), prin a reduce acumularea acestora la nivelul creierului si prin a stimula eliminarea lor.

Antioxidant intens

Curcumina are un puternic efect antioxidant. Aceasta combate efectul radicalilor liberi, in doua moduri:

  1. previne formarea de radicali liberi

  2. intervine in cazul radicalilor liberi formati si ii suprima

Incidenta bolilor cronice si degenerative este din ce in ce mai ridicata.

 Stresul oxidativ este una dintre principalele cauze ale acestor boli. Acesta este implicat in procesul de imbatranire. Chiar daca organismul nostru a dezvoltat multiple metode pentru a lupta impotriva stresului oxidativ, eficienta nu este de 100%.

Dietele bogate in fructe si legume sunt o sursa excelenta de antioxidanti, insa, date fiind modificarilor aduse acestor alimente, valarea lor bioactiva este diminuata. De aceea se recomanda completarea alimentatiei cu suplimente naturale, Curcuma Ecologica de la Republica BIO fiind unul dintre cele mai eficiente.

Protejeaza si deoxifica celulele hepatice

Curcuma exercita o actiune hepatica protectoare fata de tetraclorura de carbon si de galactozmina, substante cunoscute ca hepatotoxice. S-a demonstrat insa ca activitatea antihepatotoxica este datorata si fenilpropaneidelor formate prin scindare bilogica („in vivo”) in aici feluric si p-cumarinic.

Crucuma detoxifiaza ficatul si previne aparitia bolilor la nivelul acestui organ. Mareste productia de enzime in ficat, ajutand astfel ficatul sa filtreze si sa detoxifice sangele. In plus, este cunoscut si pentru rolul sau in reducerea efectelor secundare in cazul supradozelor de analgezice care afecteaza buna functionare a ficatului.

Regleaza nivelul insulinei si a glucozei- Curcuma Ecologica (Turmeric) – cel mai puternic antiinflamator natural

Datorita agentilor antioxidanti pe care ii contine, Curcuma este excelenta si in prevenirea si tratarea diabetului de tip II.

Studiile arata ca poate reduce rezistenta la insulina, crescand eficacitatea medicamentelor utilizate in tratamentul diabetului.

Antidepresiv

Conform unui studiu controlat realizat in cadrul Departamentului de Farmacologie din India,  60 de pacienti care suferea de depresie au fost impartiti la intamplare in 3 grupuri.

 Primului grup i s-a administrat antidepresivul Prozac. Celui  de-al doilea grup  Curcuma, iar celui de-al treilea grup apata Curcuma cat si Prozac.  Dupa 6 saptamani, Curcuma avut aceleasi rezultate ca si Prozacul.

Conform acestui studiu, Curcuma este la fel de eficienta ca si atidepresivul Prozac.

S-a demonstrat ca extractul de Curcuma are multiple cai de a actiona asupra depresiei si se absoarbe mult mai bine in organism. Rezultatele obtiunute nu au avut efecte secundare spre deosebire de tratamentul de sinteza administrat pacientilor.



20000

2m

20

#CurcumaEcologica #RepublicaBio #Turmeric

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon