Ești nevoit să CĂLĂTOREȘTI în ȚĂRI EXOTICE? Iată ce BOLI poți preveni

Ești nevoit să CĂLĂTOREȘTI în ȚĂRI EXOTICE? Iată ce BOLI poți preveni

Ce trebuie sa stii pentru tine, daca alegi să pleci intr-o țară exotică, în vacanță cu Christian Tour? Ești nevoit să călătorești în țări exotice? Iată ce boli poți preveni dacă te vaccinezi corespunzător.

Imunizarea

Vaccinarea împotriva bolilor infecțioase este unul dintre cele mai puternice instrumete ale medicinei. Prin imunizare, numeroase boli infecțioase altădată frecvente (de exemplu: variolă, pojarul, poliomelita sau infecția cu Haemophylus influenzae) au fost eliminate sau limitate drastic. Cu toate acestea, numeroase bariere socio-economice și neglijență au împiedicat obținerea unei imunizări globale adecvate. În special, adulții sunt cei care adeseori nu ajung să primească vaccinările indicate, cum ar fi cea împotriva virusului polio (supravegherea circulaţiei de enterovirusuri şi prevenirea apariţiei cazurilor de paralizie acută flască).

Mai jos voi prezenta ţările pentru care trebuie obligatoriu sa te vaccinezi antipoliomelita daca pleci in sejur 2019:

 1.  Afganistan

 2. Nigeria

 3. Pakistan

 4. Republica Democratică Congo și Siria.

În sub-regiunea care apartine lacului Ciad, dar nu numai, ci şi pentru toate ţările care sunt învecinate lacului, se menţine un risc crescut de transmitere a virusurilor poliomelitei sălbatice (WPV1) şi a virusului poliomelitei derivat din vaccin (cVDPV).

Dacă mergi în vacanță vara 2019 , trebuie sa ai in vedere urmatoarele:

Imunizarea activă

Se referă la administrarea unui vaccin pentru obținerea unei protecții de lungă durata. Vaccinurie vii sunt în general contraindicate persoanelor cu imunosupresie, febrili sau femeilor însărcinate.

Imunizarea pasivă

Se referă la obținerea unei imunizări temporare prin adminstrarea unei substanțe imune produse exogen. De exemplu, anticorpii.

Ești nevoit să călătorești în țări exotice? Iată ce boli poți preveni dacă te vaccinezi corespunzător- Recomandări pentru călători

Persoanele care și-au planificat o călătorie, mai ales în țările în curs de dezvoltare, cer adesea sfaturi pentru prevenirea contactării unor boli infecțioase. Călătoriile mai problematice implică persoane imunocompromise, copii sau femei însărcinate. În acest caz este necesară vaccinarea împotriva febrei galbene, într-un centru specializat sau la un specialist  în medicină de călătorie.

Malaria


Este cauza majoră a îmbolnăvirii cu potențial letal de călători. Implica în primul rând evitarea țânțarilor, prin petrecerea timpului în interiorul casei și utilizarea de preparate  de îndepărtare a țânțarilor, pe baza de EDTA.


Diareea călătorului


Este produsă de obicei de Escherichia coli, dar poate fi cauzată și de numeroși alți germeni. Este evitată dacă se consumă nunai mâncăruri bine fierte, fructe și legume curățate de coajă sau băuturi îmbuteliate termic și fierte.

Ești nevoit să călătorești în țări exotice? Iată ce boli poți preveni dacă te vaccinezi corespunzător- Ce boli pot fi prevenite prin vaccinare

Administrarea de vaccinuri la călători depinde de regiunea în care are loc călătoria precum și de reglementarile internaționale.

Vaccinul împotriva febrei galbene este recomandat persoanelor care călătoresc în regiunile endemice, fiind în prezent singurul vaccin obligatoriu prin lege la accesul al unele țări.

Vaccinul trebuie să provină de la un centru medical aflat sub egida Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Imunizarea activă sau pasivă împotriva heptatitei A va fi oferită celor mai mulți călători care doresc sa își petreacă vacanțele în țările în curs de dezvoltare.

Ţările care nu mai prezintă cazuri noi de persoane infectate cu virusuri poliomelitei (sălbatic și derivat), insa acestea rămân vulnerabile pentru răspândirea cu virusul poliomelitei sălbatice si mai prezinta emergența cu virusul poliomelitei derivat din vaccin, şi pentru care se menţine totuşi recomandarea de vaccinare, sunt:

 1. Camerun

 2. Ciad

 3. Guineea

 4. Laos, Madagascar, Myanmar

 5. Niger, Republica Centrafricană şi Ucraina. Aceste țări trebuie să-şi intensifice eforturile de vaccinare a populațiilor mobile din punct de vedere transfrontalier și refugiați.

 6. Printre acestea se mai numara si urmatoarele țări:Egipt, Turcia, Spania, Romania, Bulgaria.
20000

2m

20

#medicina #sanatate #vaccinuri

1 view

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

 • White Facebook Icon
 • White Twitter Icon