Efectul ANALGEZIC al ARDEIULUI IUTE

Efectul ANALGEZIC al ARDEIULUI IUTE

Semintele ardeiului iute CAYENNE contin substanta activa CAPSAICINA care are un efect de incalzire, de analgezic asupra DURERILOR ARTICULARE. In medicina, semintele de cayenne sunt folosite de foarte mult timp,  in special in tratarea durerilor ariculare, artrozei sau reumatismului. Acest condiment puternic este recunoscut pentru efectul de incalzire pe care il are, pentru proprietatile anti-inflamatorii si analgezice. Efectul ANALGEZIC al ARDEIULUI IUTE.

Folosita ca ingredient in creme, capsaicina actioneaza asupra receptorilor de caldura durere din piele. O senzatie placuta de caldura se raspandeste si circulatia din articulatia dureroasa este stimulata.

Caldura naturala are un efect calmant imediat asupra durerii.

Datorira circulatiei intensificate, in cartilajul articulatiei sunt transportate mai multe substante nutritive, accelerand productia de lichid sinovial. Si, pentru ca odata cu scaderea durerilor, mobilitatea articulatiei este reluata, lichidul sinovial este mult mai bine distribuit, iar articulatia va functiona ”ca unsa”. Recuperarea unei miscari cat mai apropiate de cea normala este foarte importanta in cazul durerilor articulare si a afectiunilor reumatice. Fara o miscare adecvata, articulatia nu este alimentata cu suficiente substante nutritive iar  capacitatea de functionare a articulatiei scade in mod progresiv. Capsaicina actioneaza importiva acestor procese inflamatorii si dureroase. Dr Jan-Peter Jansen, fizioterapeut din Berlin, explica acest mecanism:

Capsaicina inhiba eliberarea anumitor ransmitatori de durere, asa numita substanta P. Proviziile existente de substanta P sunt golite, semnalele dureroase nu mai sunt transmise Inclusiv dupa terminarea unui tratament local cu balsam cu capsaicina, pacientul nu mai resimte durerea.

Primele reactii la golirea ”rezervoarelor dureroase” se resimt dupa cateva zile. Dupa un tratament de mai multe saptamani, actiunea pe termen lung se va face resimtita.

Efectul ANALGEZIC al ARDEIULUI IUTE si REUMATISMUL

Reumatismul se manifesta in diferite forme. Probabil cea mai raspandita este artroza. Aceasta apare atunci cand articulatia nu mai este suficient de ”lubrifiata” cu lichid sinovial. Dat fiind faptul ca miscarea articulatiei este vitala pentru productia de lichid sinovial, durerea din articulatie  si pozitiile fixe impuse pentru evitarea durerii conduc la uzura cartilajului.

Un adevarat cerc vicios: durere- menajarea articulatiei-lipsa circulatiei- lipsa lichidului sinovial- uzura cartilajului articulatiei.

Aceasta conduce, de-a lungul timpului, la modificari tot mai dureroase la nivelul articulatiei.

In cazul artrozei si al multor altor afectiuni reumatice, caldura este benefica pentr calmarea durerilor. Caldura naturala generata de ardeiul cayenne, alaturi de actiunea sa profunda in functionarea articulatiei, au fost dovedite in tratarea reumatismului, afectiune atat de raspandita.20000

2m

20

#dureriarticulare #reumatism

0 views

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon