Folosește polistiren TERMOIZOLANT pentru a sta DEPARTE DE FRIG iarna

Folosește polistiren TERMOIZOLANT pentru a sta DEPARTE DE FRIG iarna

Functionalitatea unei cladiri depinde in mod decisiv de calitatea termo si fonoizolatiei. Dar si de estetica fatadei. Pentru realizarea acesteia este necesara o concordanta perfecta intre elementele componente alesistemului. Si o corecta proiectare si executie. Folosește polistiren termoizolant pentru a sta departe de frig iarna!

Elementele componente ale sistemului compozit de izolare termica la exterior sunt:

 1. Adeziv

 2. Material termoizolant

 3. Dibluri

 4. Masa de spaclu pentru armare

 5. Plasa din fibra de sticla

 6. Accesorii ca de ex: profile de colt, profile de legatura, profile pentru rosturi de dilatatie, benzi deetansare etc.)

 7. Tencuiala decorativa, inclusiv amorsa si vopsea de protectie daca este necesar.

 8. Mortar adeziv si chit de rost pentru sistemele finisate cu ceramica.

Daca proiectarea sau aplicarea nu este in conformitate cu produsele, sistemul si ghidul de aplicare, atunci responsabilitatea revine proiectantului, respectiv executantului.

Garantia detinatorului de sistem se aplica numai in situatia in care proiectarea si executia este conforma cu produsele, sistemul (inclusiv straturile de finisaj) si ghidul de aplicare.

Toate produsele vor fi depozitate fara a fi afectate de inghet, apa, umiditate ridicata si influenta directa aradiatiilor solare.Pe toata durata executiei, uscarii si intaririi, trebuie ca temperatura aerului, suportului si materialului sanu scad ă sub 50 C (la tencuieli silicatice minim 70 C).

De asemenea nu se va lucra pe vânt puternic, sub acţiunea directă a razelor solare şi temperaturi peste 300 C, în aceste situaţii se vor lua măsuri suplimentare de protecţie a faţadei. Condiţiile atmosferice (ploaie sau ceata) pot influenta negativ uscarea si intarireamaterialelor.Montarea sistemului termoizolant nu va incepe inainte de:

 1. Indepartarea foliilor de protectie a tocurilor de la ferestre si usi.

 2. Toate suprafetele ce nu vor fi acoperite cu finisaj, cum sunt sticla, lemnul, aluminiu, solbancuri,trotuare, vor fi protejate cu folii corespunzatoare.

 3. Tencuielile interioare si sapele sa fie finalizate si uscate

Folosește polistiren TERMOIZOLANT pentru a sta DEPARTE DE FRIG iarna! Elementele principale ale sistemului compozit de izolare termica la exterior, sunt:

 1. Elementele de fixare

 2. Adezivul pentru lipirea placilor termoizolante trebuie sa fie un mortar uscat predozat, aditivat, care sa adere la toate tipurile uzuale de materiale de constructie . Exceptie fac peretii din lemn, cand se folosescadezivi speciali. Fixarea suplimentar ă a pl ă cilor termoizolante se realizeaz ă cu ajutorul diblurilor. Modulde dibluire se va face in functie de tipul stratului suport, forma constructiei, materialul termoizolant.

 3. Materialul termoizolant

 4. Polistirenul expandat si vata minerala sunt principalele materiale de termoizolatie. Vata minerala utilizat ă este sub forma de placi de fatada sau lamele cu fetele tratate sau nu cu produse speciale.

 5. Polistirenul extrudat poate fi utilizat numai pe zona de soclu, zona de stropire şi zona de contact cu pământul.

 6. Stratul de armare este realizat dintr-un mortar in care se inglobeaza unul sau doua straturi de plasa din fibra de sticla. Se utilizeaza un mortar predozat aditivat. Armarea dubla este necesara in zonele cusolicitari mecanice ridicate.3.4. Stratul finalStratul final de finisaj asigura protectia sistemului impotriva intemperiilor si solicitarilor mecanice, avandsi rol decorativ, fiind alcatuit din: • Amorsa si tencuiala decorativa. Tencuiala decorativa poate sa fie un mortar uscat predozat aditivatce necesita o vopsire suplimentara sau poate fi si gata preparata sub forma de pasta in galeti.Tencuiala decorativa are in compozitie o serie de lianti, de la cei pe baza de polimeri pana la cei pe baza de ciment-var.20000

2m

20

0 views

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

 • White Facebook Icon
 • White Twitter Icon