GEMOTERAPIA – tratamentul  natural al GONARTROZEI

GEMOTERAPIA – tratamentul  natural al GONARTROZEI

Pe masura ce inaintam in varsta articulatiile corpului se uzeaza. Ce dificil devine, in acest context urcatul si coboratul scarilor, durerea suparatoare care ne face sa nu mai vrem sa iesim din casa, inflamarea si inrosirea genunchiului! GEMOTERAPIA – tratamentul  natural al GONARTROZEI.

Sunt manifestari are gonartrozei- artroza genunchiului- in legatura cu care multi pacienti doresc sa stie daca exista un tratament natural, neinvaziv, lipsit de toxicitate si efecte secundare.

Gonartroza este o problema de sanatate importanta ce afecteaza peste 60% dintre persoanele trecute de 65 de ani. Netratata, poate produce dezaxari ale membrelor inferioare si chiar invaliditate.

Cauzele gonartrozei

Diagnosticarea gonartrozei se realizeaza de catre medicul ortoped care va efectua un examen clinic complet, printre cauze numarandu-se:

 1. factorii genetici

 2. varsta

 3. sexul

 4. traumatisme nevindecate

 5. obezitate

Pentru confirmarea diagnosticului, medicul va solicita efectuarea unei radiografii a genunchiului pentru a vedea modificari ale articulatiei sau malformatii congenitale.

Ameliorarea gonartrozei se poate realiza si cu ajutorul procedurilor nechirurgicale:

 1. kinetoterapie

 2. scaderea in greutate

 3. schimbarea activitatilor

 4. folosirea ortezelor

 5. folosirea dispozitivelor ajutatoare la mers.

Poti trata gonartroza natural? GEMOTERAPIA – tratamentul  natural al GONARTROZEI


”In prezent, preparatele gemoterapice sunt utilizate atat ca remediu cu actiune proprie, cat si ca adjuvant al terapiei alopate. Ele se extrag, de regula, intr-un amestec echilibrat de alcool, apa si glicerina. Prin acest procedeu se realizeaza o scoatere completa a componentilor vegetali din plante , fara denaturarea principiilor active, lasand actiunea sinergica intacta.” Spun specialistii in gemoterapie si farmacie.

Cum actioneaza gemoderivatul?

Administrarea acestor preparate realizeaza un ”drenaj biologic” prin care se elimina substante nocive produse in tesuturi sau introduse in organism, se restaureaza echilibrul biologic prturbat al organismului uman. Astfel, incepe sa ruleze actiunea de vindecare cu care corpul omenesc este inzestrat.

Gemoderivatele contin factori de crestere, enzime, proteine sau alte substante esentiale in procesul embriogenezei la plante. Aceste substante poseda o acivitate biologica semnsificativa asupra organismului uman. Potentialul lor curativ si profilactic in diverse afectiuni este cert si complet neinvaziv.

De ce monodoze? GEMOTERAPIA – tratamentul  natural al GONARTROZEI

Prin utilizarea acestei metode moderne de conditionare sub forma de monodoze, se elimina inchiderea si deschiderea flaconului cu produs. Acest gest previne riscul de alterare in contact cu aerul. Atunci cand pacientii isi dozeaza singuri medicatia, exista anumte erori cum ar fi pierderea de produs datorita manipularii acestuia. Gemoderivatele necesita o atentie sporita. Dozele trebuie sa fie respectate cu strictete. Aceste monodoze ofera posibilitatea realizarii unor scheme de tratament complexe prin asocierea mai multor gemoderivate, precum si un tratament constant.

Gemoderivatele sunt lipsite de efecte secundare. Nu au restrictii sau contraindicatii, se pot folosi timp indelungat si la toate grupele de varsta. Spre deosebire de fitoterapie, domeniu in care unele plante  medicinale pot avea efecte nedorite cand nu sunt dozate.

Cum se adminstreaza monodozele?

Monodozele sunt bine dozate din punct de vedere al numarului de picaturi. Inainte de folosire se dilueaza cu putina apa. Preparatul astfel diluat se agita, se absoarbe lent si se tine cat mai mult in gura pentru fvorizarea asborbtiei prin mucoasa bucala. De obicei, administrarea acestuia  trebuie facuta cu un sfert de ora inainte de masa.

Gemoderivate care amelioreaza gonatroza. GEMOTERAPIA – tratamentul  natural al GONARTROZEI


Extractul glicerinohidroalcoolic din muguri de pin

 Este sub forma de monodoze. Acesta are proprietati de regenerare a tesutului osos si cartilaginos. Este un produs natural cu valoare biologica complexa dinamica si unitara.

 1. Sustine functionarea normala a tesutului osteo-articular

 2. Are efect remineralizant

 3. Favorizeaza consolidarea fracturilor

 4. Participa la regenerarea si imbunatatirea mobilitatii articulatiilor

 5. Protejeaza articulatiile la persoanele invarsta

 6. Este benefic in modificari ale articulatiilor cauzate de procesul de imbatranire si in perioada post menopauza.

Extractul glicerinohidroalcoolic din mugur de coacaz negru

 Are o actiune benefica asupra aparatului osetoarticular, combinat cu proprietati de stimulare a corticosuprarenalei pentru secretia hormonilor corticosteroizi, de reducere a VSH-ului, de crestere a rezistentei la frig a persoanelor sensibile.

Extractul glicerinohidroalcoolic din mladite de maces

Este un tonic general, cu actiune benefica asupra sistemului osos ce stimuleaza imunitatea, regleaza echilibrul mineralelor la nivelul tesului osos, si favorizeaza remineralizarea oaselor, ajutand la restabilirea densitatii osoase.

Extractul glicerinohidroalcoolic din muguri de vita de vie

Este un excelent imunostimulator care se alatura si el listei de gemoderivate care amelioreaza gonartrozele. Protejeaza articulatiile persoanelor cu varsta peste 40 de ani, fiind benefic si pentru persoanele cu modificari functionale ale articulatiilor, cauzate de procesul de imbatranire sau in perioada de menopauza.

In concluzie, extractele glicerinohidroalcoolice nu prezinta toxicitate intrinseca si extrinseca. Sunt usor de adminstrat si pot fi prescrise individual si in asociere. Dar si in combinatie cu remedii din fitoterapia traditionala sau cu alte produse medicamentoase, intrucat nu au fost semnalate in literatura de specialitate efecte secundare nedorite.

Inainte de prescrierea si administrarea oricarui remediu gemoterapic trebuie realizata o evaluare atenta a pacientului pentru formularea uni diagnostic corect si stabilirea unei conduite terapeutice adecvate.20000

2m

20

#gemoterapia

0 afișare

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

 • White Facebook Icon
 • White Twitter Icon