MASAJUL SHIATSU- armonia dintre minte, spirit si corp

MASAJUL SHIATSU- armonia dintre minte, spirit si corp

Masajul Shiatsu va permite ca mintea, corpul si spiritul sa intre în armonie. Astfel încât să poti sa te uiti, sa simţi şi sa fii mai sănătos, precum şi a-i ajuti pe altii. Shiatsu este o metoda care ne permite să dam şi să primim îngrijire, caldura si vindecare prin atingere nedureroasa. Masajul Shiatsu- armonia dintre minte, spirit si corp

Care este rolul sau potential?

Rolul său potenţial în cadrul societăţii este în creştere, pentru totdeauna. Deoarece plecam de la comunicarea directă cu caracter personal şi de contact tactil uman.

La fel ca acupunctura, shiatsu se bazează pe sistem holistic de medicina tradiţională chineză .În cazul în care boala este considerata ca rezultat al dezechilibrelor din fluxul natural al energiei, qi (pronunţat “Chee”), prin corp. Practicianul Shiatsu aplică presiune folosind degetele sale şi / sau palmele într-o secvenţă continuă ritmic. Presiunea se simte localizat pentru că spre deosebire de alte tipuri de masaj, aplicaţiile cu degetele sunt utilizate pentru a aplica o presiune in cea mai mare parte a tratamentelor. Cei mai mulţi oameni spun ca shiatsu este mai relaxant decat formele clasice de terapie prin masaj. Tratamentul se face pe o masă de masaj sau pe podea. Shiatsu este un stil de masaj fondat in Japonia prin combinarea de tehnici de masaj oriental cu notiuni moderne de anatomie si fiziologie din medicina vestica. Este daca vreti un fel de acupunctura fara ace.


Raspandire in lume- MASAJUL SHIATSU- armonia dintre minte, spirit si corp

El s-a raspandit ulterior cu rapiditate in Statele Unite si Europa, datorita succesului sau in tratarea sau ameliorarea unor afectiuni. Shiatsu consta predominant in tehnici de aplicare de presiune cu degetele, palmele sau cotul in punctele de acupunctura. Secundar, sunt folosite tehnici de stretching, tehnici de eliberari neurocraniene si tehnici din masajul clasic suedez. Un beneficiu deloc de neglijat al masajului shiatsu este starea de relaxare fizica si psihica pe care o induce. Cand se instaleaza stresul, fie el psihic sau fizic manifestarile lui sunt interne, dar si externe la nivelul pielii si tesutului muscular.

Drept rezultat, puncte specifice sau regiuni intregi devin dureroase, tensionate, sensibile sau dure. Medicina orientala a dezvoltat de-a lungul miilor de ani un sistem terapeutic care utilizeaza aceste puncte nu numai pentru diagnostic, ci si pentru tratament.

Acupunctura si Shiatsu

Acupunctura si shiatsu controleaza starea interna a organismului prin manipularea tesuturilor externe. Rezultatele terapeutice ale acestor doua metode extraordinare sunt cunoscute si apreciate inca din antichitate, iar medicina moderna le acorda acum credibilitatea binemeritata.20000

2m

20

#medicinaalternativa

0 views

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon