Metallica DONEAZA 250.000 EURO pentru primul SPITAL ONCOLOGIC din ROMANIA!

Metallica DONEAZA 250.000 EURO pentru primul SPITAL ONCOLOGIC din ROMANIA!

Spitalul de Oncologie si Radioterapie Pediatrică este primul spital specializat în oncologie pediatrică din România. Acesta  va funcționa în incinta spitalului Marie Curie din București. Metallica DONEAZA 250.000 EURO pentru primul SPITAL ONCOLOGIC din ROMANIA!

Pacienții vor putea avea acces la toate specialitățile pediatrice necesare pentru tratarea holistică a copiilor bolnavi de cancer:

  1. chirurgie

  2. ortopedie

  3. cardiologie

  4. neurochirurgie

  5. ORL etc. Noul spital va asigura tratarea, în fiecare an, a peste 300 de copii cu cancer, dar și efectuarea a peste 9.600 de intervenții chirurgicale oncologice și non-oncologice.

Donația membrilor trupei Metallica are o semnificație specială pentru proiectul nostru. Pe de-o parte, muzica lor reușește să inspire milioane de români și, în același timp, foarte mulți dintre aceștia sunt inspirați să contribuie la înființarea primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, pentru a le oferi copiilor bolnavi de cancer o șansă la viață. Pe de altă parte, donația din partea Mastercard, care a oferit un milion de euro pentru inițiativa #NoiFacemUnSpital, a motivat Metallica să adere la cauza noastră. Suntem recunoscători tuturor celor care fac posibil acest proiect”, a spus Carmen Uscatu, Președinte Asociația Dăruiește Viață.
Asociația Dăruiește Viață a început demararea proiectului de construcție a spitalului în anul 2017.Acesta s-a bazat pe fonduri private. Printre ele se numără donații de la persoane fizice și companii.

În 2018, au început lucrările de construcție. Proiectul va continua cu partea de instalații, design interior precum și cu achiziția de echipamente speciale și pregătirea personalului.

În urmă cu câteva luni, am anunțat că Mastercard devine partenerul de inovație al Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, facilitând dotarea acestuia cu aparatură medicală și tehnologii de ultimă generație, prin activitățile, campaniile și parteneriatele desfășurate. Astăzi, Metallica, o trupă care inspiră miliarde de oameni din toată lumea, s-a alăturat demersului nostru și a început ceva de neprețuit. Pentru mine, astăzi este despre a crede, din nou, că poți reuși să realizezi ce îți propui și că nu există visuri imposibile. Și despre a-ți uni forțele cu cei care cred, la rândul lor, într-o cauză precum aceasta. În rest, <<Nothing else matters>>”, a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România, sponsor al concertului oferit de Metallica.

Spitalul are in prezent 6 etaje și o suprafață totală de 12.000 de metri pătrați.  Un nou bloc operator, cu 7 săli de operații, secții de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie și terapie intensivă.

Asociația Dăruiește Viață și-a propus ca spitalul să fie dat in folosință în 2020. Acesta va funcționa ca spital public, în cadrul Spitalului Marie Curie. Dar după proceduri medicale și de management specifice unităților similare din Occident.

Se estimează că în România sunt 5000 de copii bolnavi de cancer. În fiecare an, alți 500 de copii sunt diagnosticați cu această boală. Mai mult de jumătate dintre aceștia sunt tratați în București, în cele două centre existente (Marie Curie și IOB), care nu pot răspunde în totalitate nevoilor.20000

2m

20

#MetallicaDONEAZA

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon