ORZUL, un aliat împotriva COLESTEROLULUI rău

Orzul, un aliat împotriva colesterolului rău

Cercetătorii canadieni au evidențiat proprietățile anti-colesterol ale orzului. Această cereală bogată în fibre ar reduce cu 7% cele două tipuri de colesterol rău LDL și non-HDL asociate cu risc cardiovascular. Orzul, un aliat împotriva colesterolului rău.


Click pe imagine pentru detalii

Orzul ar reduce cu 7% cele două tipuri de colesterol rău, LDL și non-HDL.

Conform unui ultim studiu, publicat astăzi în European Journal of Clinical Nutrition , orzul, precum și ovăzul, ar reduce riscul de boli cardiovasculare , legate de colesterolul rău .

  1. LDL și non-HDL. Al doilea este obținut după îndepărtarea nivelului de colesterol bun numit HDL (lipoproteină de înaltă densitate).

Acțiunea acestei cereale bogate în fibre ar putea beneficia în principal pacienții cu diabet zaharat de tip 2, care prezintă niveluri ridicate de colesterol. Inclusiv non-HDL – dar și oameni sănătoși, spune studiul realizat în 7 țări.

ORZUL, un aliat împotriva COLESTEROLULUI rău

Orzul are un conținut ridicat de fibre. Astfel, orzul este de două ori mai bogat din punct de vedere proteic, și mai caloric decât ovăzul. Criteriile acestea pot fi importante pentru persoanele care trebuie să își monitorizeze greutatea sau dieta.

Aceste două cereale sunt deosebit de bogate în beta-glucan. Beta-glucanul este o fibră solubilă foarte vâscoasă care, în proporție de 3 g pe zi (echivalent cu 30 până la 40 g de ovăz sau orz) scade colesterolul total și LDL .

Cele 14 studii clinice efectuate în 7 țări diferite au arătat că pacienții și-au văzut nivelul colesterolului rău scăzut cu 7%.

În ultimul deceniu, consumul de orz a scăzut cu 35% în întreaga lume. Canada este unul dintre primii cinci producători din lume – aproape 10 megatone pe an . Însă consumul uman reprezintă doar 2% din producție. În țară, utilizarea acesteia face parte din tratamentul bolilor cardiovasculare.

Există multe modalități de a mânca ovăz și orz, care conțin, de asemenea, o mulțime de vitamine și minerale. Tărâțe , făină, cereale integrale sau sparte. Astfel pot însoți toate mesele zilei. Consumul mediu recomandat de fibre este de 30 de grame pe zi.

O opțiune este și consumul de pâine cu fibre. Pentru a obține recomandările nutriționale, pur și simplu înlocuiți 10% din făina de grâu cu o porție de orz cu fibre mari.20000

2m

20

#orz

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon