Paradoxul plantelor: toate legumele sunt bune pentru organism?

Paradoxul plantelor: toate legumele sunt bune pentru organism?

Unele legume și alimente,  ar putea face mai rau organismlui, decat credem. Cartea Plant Paradox: Pericolele ascunse în alimentele “sănătoase” care cauzează boala și creșterea în greutate, de Steven Gundry,  aparuta recent, nu numai ca iti va starni curiozitatea, dar nu vei mai vrea sa o lasi din mana. Astfel, se ajunge la paradoxul plantelor: toate legumele sunt bune pentru organism?

Gundry, un cardiolog și chirurg, scrie despre o toxină majoră – un gluten lateral numit lectină care pare să provoace multe probleme inflamatorii și digestive. Lectinele sunt proteine ​​mari pe bază de plante găsite în “semințele, boabele si frunzele majorității plantelor care se leagă de carbohidrații (zaharurile)”. Lectinele sunt proiectate de natură pentru a ajuta planta să supraviețuiască prin protejarea acesteia de pradatori. Animalelor nu le place gustul, așa că nu consuma acele seminte. Oamenii insa, nu sunt la fel de înțelepți și continuă sa manance lectinele.

Odată ajunse în interior, lectinele provoacă o reacție chimică care pare a fi un dezastru asupra sistemului nostru digestiv. Majoritatea oamenilor iau în greutate atunci când consumă lectine, dar unii oameni nu le pot metaboliza.

În cartea sa, Gundry  descrie mulți oameni care și-au schimbat viața prin eliminarea lectinelor. Cartea este plină de studii de caz impresionante, iar Gundry prezinta cazurile de la artrită la migrene spre cancere și multe altele.

Voi enumera câteva din alimentele contraindicate din fiecare categorie.

Produse rafinate, amidon

 1. Nectar de agave

 2. Băuturi dietetice

 3. Paste

Legume

 1. Linte

 2. Legume, inclusiv caju

 3. humus

Fructe 

 1. Toate fructele, inclusiv boabele, cu excepția cazului în care sunt în sezon

 2. Castraveți

 3. Legume cum ar fi roșiile, ardeii și pepeni

Produse din lapte de vaca

Brânză

 1. Iaurt grecesc

 2. Brânză de vacă

Cereale de pește, rapița, păsări de curte, carne de vita si porc

Toate conțin lectine bazate pe procesele lor de hrănire.

Cereale și ierburi germinate

 1. Quinoa

 2. Orez brun

 3. Cereale integrale

Uleiuri

 1. Semințe de struguri

 2. Canola

 3. Porumb

După ce am citit toate astea, mi-am spus: “Ei bine, putem bea apă!” Cu toate acestea, cartea lui Gundry oferă metode de a scăpa de lectine, cum ar fi utilizarea de mașini de gătit sub presiune, peeling-ul,  sau decojirea legumelor. El recomandă să se mănânce fructele ca pe bomboane – nu de multe ori. Dacă vă plac fructele, asigurați-vă că nu veți mânca decât fructe sezoniere și coapte.

De asemenea, aceasta carte este de apreciat,  deoarece are un plan de detoxificare și multe rețete incredibile. Puteti incerca primul Smoothie Verde din salata, spanac, o crenguta de menta, avocado, suc de lamaie, un pic de Stevie  si gheata zdrobita.

Dacă întâmpinați unele probleme dificile de sănătate, Plant Paradox ar putea fi doar soluția pe care o căutați.20000

2m

20

#fructe #legume #vegetale

0 afișare

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

 • White Facebook Icon
 • White Twitter Icon