PLANTE care sunt surse inepuizabile de sanatate

Plante care sunt surse inepuizabile de sanatate

Ceapa are gustul dominant iute, dar si o componenta dulce. Ea stimuleaza pofta de mancare, este diuretica, expectoranta, antibacteriana, micsoreaza tensiunea si glicemia.  Acestea sunt plante care sunt surse inepuizabile de sanatate surse inepuizabile de sanatate.

Exista numeroase soiuri de ceapa: alba, rosie, arpagic, ceapa de apa, ceapa spaniola etc. In bucatarie, ceapa joaca un rol intermediar intre leguma si condiment. O bucatarie fara ceapa este de neconceput, ea fiind raspandita in intreaga lume. Indicatie – pentru tuse, raceala si bronsita se vor lua 1-3 lingurite de zeama de ceapa proaspat stoarsa. In caz de arsuri solare, pe portiunile de piele afectate se pune ceapa tocata marunt.

Chimenul negru

Planta cu larga raspandire in bazinul mediteranean, cu seminte mici, in trei muchii si forma de picatura, acesta nu este inrudita cu chimionul obisnuit. Semintele au gust iute, asemanator piperului, si putin amarui, iar in India se folosesc frecvent in loc de piper. Termenul indian pentru chimenul negru este kalonji (kalajeera). Se intrebuinteaza la conservarea legumelor, condimentarea painii si in mancarurile dulci. Intra in componenta multor amestecuri de condimente.

Chimion

Chimionul, cu aroma sa usor arsa, face parte din grupa gustului iute. El are un efect calmant impotriva crampelor si antiinflamator. De asemenea, are un efect calmant asupra mucoasei si regenerator asupra florei intestinale. Nu se recomanda sa fie combinat cu alte condimente, in afara piperului si a sarii. Chimionul este un condiment pentru mancarurile picante si un condiment clasic pentru patiserie. Poate fi adaugat in mancarurile care baloneaza precum “varza calita”; este un condiment energizant, fiind folosit si pentru ceaiuri impotriva racelilor si a durerilor de stomac.20000

2m

20

#ceapa #chimenulnegru #chimionul

0 afișare

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon