SANATATE si FRUMUSETE- cu ajutorul CARBUNELUI ACTIV

SANATATE si FRUMUSETE- cu ajutorul CARBUNELUI ACTIV

CARBUNELE ACTIV, cunoscut si sub denumirea de CARBUNE MEDICINAL, reprezinta cel mai vechi remediu cunoscut, fiind folosit in timpul celor mai vechi civilizatii (greci, egipteni). Carbunele activ este folosit si in prezent, sub forma presata sau de capsule si poate fi gasit in majoritatea farmaciilor. Carbunele activ este eficient nu doar impotriva problemelor intestinale, ci si in curele de detoxifiere. De asemenea, el se regaseste si in anumite produse cosmetice.  SANATATE si FRUMUSETE- cu ajutorul CARBUNELUI ACTIV.

Ce este carbunele activ?

Carbunele activ consta intr-un carbon foarte poros.  Asadar, el poseda capacitatea de a actiona precum un burete si de a se dezintegra in particule minuscule, ajungand sa acopere suprafete foarte mari.

De aici, rezulta proprietatea de absorbtie a carbunelui activ. Asadar, particulele de carbon pot coagula alte substante precum toxine, substante chimice, dar si moelcule olfactive.

Carbunii medicinali sun obtinuti in mare parte din materii prime vegetale, precum scoarta de copac, coji de nnuca sau turba.

Carbunele impotriva problemelor gastro-intestinale

Carbunele medicinal este cunoscut, in special, pentru aplicatiile pe care le are in tratarea problemelor gastro-intestinale , cum ar fi gastroenetrita sau intoxicatiile alimentare. De asemenea carbunele activ poate fi folosit cu succes si pentru alinarea starilor de disconfort in urma meselor prea copiaose, de exemplu.

Iata cateva din disconforturile la care facem referire:

  1. satietate

  2. balonare

  3. diaree

  4. varsaturi

Nu administrati carbune activ in cazul in care diareea este insotita de febra.

Cum actioneaza carbunele activ impotriva problemelor digestve?- SANATATE si FRUMUSETE- cu ajutorul CARBUNELUI ACTIV

Carbunele activ reuseste sa absoarba agentii patogeni ai simptomelor , respectiv bacterii si substante nocive, pe care le neutralizeaza si le elimina din organism prin scaun.

Carbunele impotriva intoxicatiilor alimentare

In cazul ingerarii de substante chimice sau toxice (nocive), adminstrarea de carbune activ poate fi benefica. Particulele de carbon neutralizeaza elementele nocive din substantele ingerate si previn astfel ajungerea toxinelor in sange. Este necesara adminstrarea cat mai rapida a carbunelui activ, iar dozarea difera in functie de greutatea corpului. Carbunele activ este eficient impotriva a numeroase toxine, insa nu a tuturor. De exemplu, carbunele activ nu este eficient impotriva intoxicatiilor cu erbicide sau etanol.

Efectele secundare ale administrarii de carbune activ

Carbunele activ medicinal actioneaza in mod exclusiv fizic,  respectiv este elliminat in stare similara celei in care a fost ingerat. Astfel, efectele secundare sunt farte putine, insa trebuie retinut ca o adminstrare in exces poate provoca eventuale constipatii sau chiar varsaturi. De asemenea, nu uitati de colorarea in negru a scaunului, provocata de particulele de carbon. Acest aspect este inofensiv.

Carbunele activ absoarbe nu doar substantele le nocive- SANATATE si FRUMUSETE- cu ajutorul CARBUNELUI ACTIV

Carbunele activ nu poate diferentia modul in care functioneaza, astfel ca va absorbi atat substantele nocive, cat si vitamine si alti nutrienti. De asemenea, nu poate fi exclusa neutralizarea medicamentelor si a contraceptivelor orale. Astfel, se recomanda admistrarea carbunelui activ prin respectarea unui interval de timp fata de celelalte medicamente si numai in urma consultarii medicului sau farmacistului.

Forme de adminstrare

Este foarte importanta hidratarea care insoteste administrarea carbunelui activ, deoarece numai o cantitate de lichid suficienta pote asigura o actiune pe msura si o dezintegrare optima a carbunelui. Carbunele medicinal este disponbil sub forma de tablete, capsule sau pulbere. Acestea pot fi inghitite direct sau pot fi amestecate intr-un pahar cu apa.

Carbunele activ in industria cosmetica-SANATATE si FRUMUSETE- cu ajutorul CARBUNELUI ACTIV

Datorita capacitatii de absorbtie care il caracterizeaza, industria cosmetica apeleaza a carbunele activ ca la un ingredient minune. Astfel, carbunele activ se regaseste in produse pentru curatarea pielii dar si in sampoane care promt sa protejeze pielea si parul impotrva factorilor poluanti.

Este recomandat sa ctiti cu atentie etichetele produselor cosmetice pe baza de crabune activ. Pe aceste etichete trebuie sa se gaseasca termenul de charcoal. Doar asa puteti fi siguri ca produsele respective contin arbune activ si nu doar un colorant de culoare neagra.

Carbunele activ pentru dinti mai albi

Si pasta de dinti poate fi inlocuita cu carbune activ, care promite sa curete placa bacteriana si decolorarile provocate de vin, ceai sau cafea. Eficienta carbunelui activ pentru albirea dintilor nu a fost inca dovedita clinic. Exista si critici care recomada evitarea folosirii prafului de carbune activ deoarece nu exista studii suficiente pentru stabilirea clara a modului in care smaltul dintilor este afectat de periajul cu carbune activ.

Carbunele activ impotriva punctelor negre

Daca doriti sa incercati o masca pe baza de carbune activ, puteti pregati una chiar acasa la dumneavoastra. Iata de ce aveti nevoie:

  1. 1 tableta carbune activ

  2. 15 grame faina de grau

  3. 125 ml apa

Amestecati ingredientele intr-o masca omogena si aplicati apoi pe zona T a fetei. Odata intarita, masca se va putea indeparta cu usurinta si veti putea vedea curatarea tenului de inesteticele puncte negre.

Carbunii activi medicinali sunt disponibili in farmacii, dar si in magazinele de cosmetice si supermarketuri bine aprovizionate.
20000

2m

20

#unveacdeleac

0 views

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon