Sanatatea este la fel de simpla ca un apel telefonic! Reincarca-ti cartela!

Actualizată în: Mai 12


Sanatatea este la fel de simpla ca un apel telefonic! Apleleaza la reincarcare cartela Orange

Foloseste aplicatia pentru reincarcare Orange (clik pe link) in 2 pasi simpli. Trebuie doar sa selectezi valoarea, introduci datele de contact si sa faci plata.


Website-ul executa sarcinile instantaneu in asa fel incat comanda clientului sa fie rapida si eficienta. Dupa acceptul Termenilor & conditiilor se trece in pagina de plata securizata pentru plata online. Imediat ce este confirmata debitarea cardului dvs. cu valoarea aleasa, creditul telefonului va fi actualizat imediat. Din 2013 alaturi de tine!

Reincarcare Orange avantaje

Mult timp criticat, telefonului mobil i se pot da noi virtuti. Oamenii de stiinta britanici tocmai au dezvoltat un sistem de monitorizare de la distanta prin intermediul telefonului mobil. Aceasta tehnologie ar putea permite monitorizarea pacientilor de la mii de kilometri distanta. Ati fost exasperat de multe ori de sunetele de la restaurant, cinematograf sau teatru care se auzeau in telefon sau ati injurat de mai multe ori inventatorul telefonului mobil? Daca da, atunci ar trebui sa va razanditi, pentru ca descoperirile recente s-ar putea sa va schimbe putin viziunea.

Monitorizarea pacientilor prin intermediul telefonului mobil. Apeleaza la reincarcare online Orange

Cercetatorii de la Universitatea Loughborough au dezvoltat cu succes tehnologie pentru monitorizarea pacientilor de la distanta.


Parametrii corpului, cum ar fi bataile inimii, tensiunea arteriala sau temperatura ar putea fi transmise medicilor de la distanta, prin intermediul retelei de telefonie mobila. Responsabil de aceasta descoperire, prof. Woodmard a precizat ca orice variabila care poate fi masurata electronic poate fi transmisa prin reteaua de telefonie mobila.

Locuind la cativa kilometri de un spital, un pacient va putea fi supus unui examen de rutina datorita cativa electrozi asezati pe pieptul sau si conectati la o cutie electronica atasata la centura. Semnalele produse de electrozi vor fi inregistrate de cutie si convertite in semnale infrarosu similare cu cele ale telecomenzii dvs.


Un receptor atasat laptopului dvs. va colecta datele si le va transmite computerului medicului dumneavoastra.

Potrivit oamenilor de stiinta britanici, semnalele au putut fi transcrise fidel de multe ori. Singura limitare fiind aceea a retelei de telefonie .

Fii atent cand treci printr-un tunel!

Detecteaza Alzheimerul prin telefon

Detecteaza primele semne ale dementei prin telefon! Asta este o idee foarte ciudata, nu? Nu chiar, deoarece o astfel de tehnologie ar permite detectarea usoara a primelor semne ale bolii Alzheimer sau a altor tipuri de dementa.

Compania HealthCare Technology Systems 1 declara ca este capabila de o asemenea practica cu rezultate foarte satisfacatoare. In studiul realizat de Pr. Mundt, sistemul a identificat 82% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 56 si 93 de ani diagnosticati cu deficienta cognitiva de catre medicul lor.

Un numar de 155 de persoane au participat la acest studiu.

Finantat de National Institute on Aging, acest sistem s-ar putea dovedi foarte util pentru persoanele cu antecedente. Pentru boala Alzheimer, tratamentele pot incetini evolutia bolii. Astfel, intelegem cu usurinta beneficiile ingrijirii timpurii. Totusi, cercetatorii precizeaza ca aceasta detectie nu inlocuieste in niciun fel diagnosticul clinic.


Sanatatea este la fel de simpla ca un apel telefonic! Reincarca-ti cartela cu Orange reincarcare

Chiar mai surprinzator, oamenii de stiinta americani au descoperit ca undele emise de telefonul mobil sunt modificate prin miscarea plamanilor si a inimii.

Acest efect Doppler ar fi la originea variatiilor in frecventa undelor de ordinul unei miliarde de hertzi. Cu toate acestea, cercetatorii sunt convinsi ca le pot captura modificand laptopurile. In urma unui dezastru natural sau a unui accident, telefonul dvs. mobil ar putea transmite indicatii vitale pentru prim ajutor, fara sa fie nevoie sa ridicati telefonul.

Sursa: Arhivele de medicina interna 2001; 161: 2481-2487 New Scientist, 7 februarie 2001

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon