SPIRULINA si CHLORELLA – AVANTAJE pentru sanatate. Cum sa le alegem?

SPIRULINA si CHLORELLA – AVANTAJE pentru sanatate. Cum sa le alegem?

SPIRULINA si CHLORELLA  sunt doua alge de apa dulce care seamana foarte bine intre ele. Acestea exista pe Terra de peste trei miliarde de ani. SPIRULINA si CHLORELLA – AVANTAJE pentru sanatate. Cum sa le alegem?


Da click pe imagine pentru detalii

Datorita continutului exceptional de minerale- fier, calciu,  potasiu, zinc, sulf si mangan- vitamine ( in numar de 10, printre care si B12 si C) si aminoacizi, aceste alge reprezinta impreuna un excelent regenerator. Spirulina si Chlorella au proprietati similare.

Spirulina este mai bogata in acid gamma-linolenic, betacaroten, calciu si un antioxidant cu denumirea de superoxid-dismutaza. Chlorella contine cu 30% mai mult fier, fiind preferata in combaterea anemiei.

Avantaje pentru sanatate


  1. Proteine– aceste alge au culoarea verde intens sau albastrui si contin in proportie de 60-70% proteine de cea mai buna calitate. Diferiti aminoacizi sunt prezenti in proportii echilibrate, facandu-le mai usor digerabile. Ambele sunt surse bogate de vitamina B12, mai ales chlorella. Aceasta este foarte utila pentru vegetarieni si pentru cei care mananca foarte putina carne, deoarece aceasta alga contine vitamina B12 in proportie mai mare decat ficatul de vitel!

2. Antioxidanti– Aceste alge reprezinta o sursa extraordinara de carotenoide:

  1. betacaroten

  2. criptoxantina

  3. luteina

  4. Cantitatea de betacaroten obtinuta este foarte mare: intre 12.000 si 25.000 UI la 5 grame de pudra. Necesarul zilnic recomandat fiind in jur de 2.500 UI.


Da click pe imagine pentru detalii

3. Tonifiante– Datorita compozitiei lor, chlorella si spirulina stimuleaza sistemul imunitar si contribuie la eliminarea eventualelor carente. Cum contin fibre, sunt indicate in cazul regimurilor alimentare si, de asemenea, combat constipatia.

Beneficii nutritionale

In materie de proteine, o lingura este echivalenta cu 50 grame de friptura. Din punctul de vedere al carotenoidelor, 10 grame de spirulina echivaleaza cu un morcov.

SPIRULINA si CHLORELLA – AVANTAJE pentru sanatate. Cum sa le alegem?

Sunt disponibile in  magazinul Republica BIO sub forma de pudra , comprimate sau capsule gelatinoase.

Cum sa le consumam?

Cel mai practic este sa cumparati capsule gelationase disponibile in magazinul Republica BIO, sau daca va place gustul, fie sa adaugati pudra la un preparat, cum ar fi piure, smoothie. Sau poate sa fie consumata ca atare, singura sau cu putina apa, amestecand bine inainte de a bea. Aceste produse sunt disponibile in magazinul Republica BIO. Spre deosebire de celelate produse cele din magazin sunt extrem de testate in laboratoare din Germania si contin ingrediente non-China. Cele din China sunt recunoscute ca nu au cea mai buna calitate iar  regulile de atestare ecologica acolo sunt putin diferite de Europa si America.

Cum sa le pastram?

Algele se pastreaza la adapost de lumina si umezeala.

Date noi din cercetare Exista numeroase controverse cu privire la Spirulina. Diverse studii se axeaza asupra unor domenii medicale diferite:
  1. sistem imunitar

  2. diabet

  3. regim alimentar, etc. Continutul de carotenoide, minerale si proteine ale acestor alge si calitatile nutritive sunt incontestabile.20000

2m

20

#RepublicaBio #Spirulina

0 afișare

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon