TERAPIA VAMPIR intinereste si vindeca

TERAPIA VAMPIR intinereste si vindeca

A-ti dori a fii mereu prezentabila si sa arati bine este maniera prin care arati ca accepti sa intri in jocul vietii dar si ca accepti provocarea la lupta.  Un om care isi ingrijeste parul, pielea si are o tinuta impecabila, transmite un mesaj: da, viata merita efortul de a  fi traita! Stilul de viata pe care il avem cu totii in ziua de azi, care implica stres, poluare, frig, lasa urme nedorite asupra pielii si mai ales asupra fetei noastre. De aceeas, cand pare ca nimic nu ne  mai poate ajuta, apelam la tratamente de ultima generatie. Terapia Vampir numita si Platelet-Rich Plasma (PRP) este una dintre aceste tipuri de tratament. TERAPIA VAMPIR intinereste si vindeca.

Ce presupune PRP?

Terapia PRP este minim invaziva. Aceasta reprezinta un proces prin care pacientului sau pacientei  i se injecteaza plasma si trombocite proprii. Ulterior, acestea au un rol estetic pentru tratamentul ridurilor sau cicatricilor de la nivelul fetei sau gatului dar si decolteului, scalpului sau minilor. Aceste elemente ale sangelui au rolul de a intineri sau rejuvena pielea din aceste zone. Denumirea tipului de terapie- Terapia Vampir–  este data de catre Charles Runels, un chirurg american, insa procedura nu este deloc inspaimantatoare, dupa cum am precizat.

Procedura in sine- TERAPIA VAMPIR intinereste si vindeca

Pacientului i se recolteaza sangele propriu, folosindu-se un tub special vidat. Ulterior, proba este centrifugata: se separa plasma si trombocitele de celelalte elemente ale sangelui.

Ce sunt trombocitele? Trombocitele reprezinta elemnetele figurate ale sangelui, adica celulele care sunt responsabile de vindecarea tesuturilor. In cazul in care ne-am ranit, trombocitele sunt cele care formeaza cheagurile si restabilesc vascularizatia normala. De asemena, tot ele ajuta la repararea tesutului.

După ce sangele este recoltat si centrifugat, urmeaza sa fie injectat PRP-ul din eprubeta, in zonele corpului care sunt vizate.

Mai intai sunt toaletate si dezinfectate cu alcool, in mod minutios , zonele care sunt vizate. Solutiile folosite sunt:

 1. alcool sau

 2. clorhexidina.

Apoi se aplica o crema anestezica, dupa care este recoltat sangele venos. Urmeaza ca acesta sa fie centrifugat iar apoi se prepara PRP-ul.

Terapia este aproape lipsita de orice durere datorita eficientei anestezicului local. In post-terapie, se poate aplica gelul de arnica pentru evitarea edemului.

Ce zone putem trata? TERAPIA VAMPIR intinereste si vindeca

Orice persoana care doreste o intinerire faciala prin care sa reduca din volumul fetei sau a liniilor fine sau profunde, poate apela la acest tip de terapie, Terapia Vampir.

Se actioneaza in zona obrajilor sau  in zona mandibulara daca vine vorba de reducerea volumului. In zona santurilor nasolabiale sau ”ridurile rasului” dar si i zona scalpului. Pentru a stopa caderea parului sau pentru stimularea cresterii firelor de par. Mai poate fi folosita pentru corectarea ridurilor din zona lateroorbitala, numite si ”laba de gasca”. De asemenea, este foarte eficient si pentru:

 1. brate

 2. coapse

 3. fese

 4. abdomen.

Daca ai pielea ridata, imbatranita sau fara elasticitate, precum si pete pigmentare, esti potrivit pentru acest tip de terapie PRP.

Nu pot apela la PRP, pacientii care:

 1. au boli de sange

 2. cei oncologici

 3. care au septicemie sau alte boli infectioase

 4. femei insarcinate

 5. femei care alapteaza.

Care sunt riscurile si urmarile acestui tip de terapie?

Sunt necesare 3 tratamente la 2 sau 3 saptamani. Efectul dureaza mai mult de un an, insa daca vrei o intretinere buna, este necesar un tratament la un an.

Pentru mai multa eficienta, poate fi folosit alternativ acidul hialuronic, lipofilling-ul sau terapia cu botox. Nu sunt prezente riscuri sau reactii de tip alergic.20000

2m

20

#terapiavampir

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

 • White Facebook Icon
 • White Twitter Icon