Tot ce trebuie să știi despre căpușe

Tot ce trebuie să știi despre căpușe

În lunile următoare, unii experți prevăd că aceste căpușe și bolile pe care le provoacă vor fi mai abundente datorită temperaturilor mai scazute ale iernii. Îngrijorarea este, totuși, inutilă, deoarece prevenirea este posibilă. Iată un ghid simplu pentru a lua toate masurile de precautie si tot ce trebuie să știi despre căpușe.

Ce sunt căpușele?

“Oamenii trebuie să-și dea seama că o căpușa nu sare, nu zboară și nu cade din copaci”, a spus Molaei.

Pentru a supraviețui, căpușele trebuie să mănânce sângele de mamifere, păsări, reptile sau amfibieni. Dacă este infectat cu bacterii, viruși sau paraziți, o muscatura de capusa un risc pentru sănătatea umană.

Potrivit lui Durland Fish, profesor emerit de epidemiologie,  căpușele au trei etape de hrănire. Puiul de larve cu picioare negre, recent extras dintr-un ou, tinde să se hrănească cu păsări și rozătoare. Nimfele, care sunt “de dimensiunea unei sămânțe de mac”, și adulții, care sunt “de dimensiunea semințelor de măr”, se hrănesc de asemenea. Numai căpusele infectate în oricare dintre aceste două etape prezintă un risc pentru oameni, potrivit lui Molaei.

Căpușele singuratice sunt excepția. Uneori, musca oamenii inca din stadiul larvar.

Unde se găsesc căpușele?

Acestea se găsesc în curțile din spatele caselor, sub frunze, pe acoperiș, în jurul zidurilor și în apropierea structurilor și lemnului, unde sunt active rozătoare și alte mamifere mici, a spus Molaei.

“Ele sunt în principal în aer liber în zonele împădurite, printre arbuști, arbori și ierburi înalte”, a spus el.

Ce boli sunt cauzate de mușcăturile infectate?

“Boala depinde de locul în care te afli și de ce fel de căpușă te mușcă”, a spus Fish. “Și ce fel de căpușă te mușcă depinde de locul unde ești și de ce anotimp este.”

Potrivit lui Molaei, doar trei specii – căprioarele negre, câinele și căpușele – pot transmite până la 15 boli.

“Cu toate acestea, cea mai importantă dintre aceste căpușe este căpușa cu picioare negre”, a explicat el, explicând că “este implicat în transmiterea a cel puțin cinci agenți de boală importanți”: anaplasmoza, infecția cu Borrelia,  virusul Powassan și boala Lyme.

Anaplasmoza este rară și nu are de obicei simptome, deși unii oameni dezvoltă febră, frisoane, transpirații, dureri de cap, dureri de cap, pierderea poftei de mâncare, grețuri sau oboseală, potrivit Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor.

Borrelia  “a fost descoperit cu 10 până la 15 ani în urmă în SUA și provoacă febră recidivantă”, potrivit lui Molaei.

Virusul Powassan, care a fost descoperit în Ontario în 1958, este de asemenea rar, în timp ce CDC a raportat doar 75 de cazuri în ultimul deceniu în statele din nord-est, regiunea Marilor Lacuri și Canada.20000

2m

20

#Borrelia #capusa #lyme #muscaturadecapusa

0 views

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon