TREI ELEMENTE pretioase pentru trup si suflet

Trei elemente pretioase pentru trup si suflet

De la arborele de santal se foloseste lemnul din trunchi si ramurile. Se utilizeaza sub forma de infuzie, pulbere sau ulei. Lemnul de santal are gust amar, dulce si astringent. In continuare, voi prezenta cele trei elemente pretioase pentru trup si suflet. Totodata are efect racoritor si calmant asupra corpului si a psihicului, in primul rand asupra sistemelor circulator, digestiv, nervos si a cailor respiratorii. Reduce si calmeaza Vata si Pitta si intareste Kapha. Combate febra, elimina senzatiile de sete si arsura si inhiba transpiratia. Este bun pentru congestii, inflamatii si ajuta la purificarea sangelui. Extern, se foloseste in inflamatiile si abcesele pielii.

Lemnul de santal este un aromatizant foarte placut, care favorizeaza relaxarea, concentrarea interioara si meditatia. Incalzit sub forma de ulei in lampile de arome sau ca betigase parfumate, asigura o relaxare placuta.

Lemn-dulce

Lemnul-dulce (sau cioranglav), care are gust dulce si amar, actioneaza in primul rand asupra sistemelor digestiv, respirator, nervos, reproducator si excretor.

Are un puternic efect purgativ, antiinflamator pentru mucoase, calmeaza crampele, combate inflamatiile si este un remediu pe vreme caniculara si uscata. Armonizeaza actiunile altor plante medicinale; stimuleaza regenerarea organismului, hraneste creierul si favorizeaza echilibrul si armonia. Este contraindicat in osteoporoza si hipertensiune arteriala. Utilizat pe termen lung, mareste Kapha si micsoreaza Vata si Pitta.

Menta

Exista numeroase soiuri de menta cu gust iute. Toate au efect calmant nervos si digestiv, relaxant, revigorant si racoritor. Se pot lua in racelile obisnuite. Ceaiul de menta are un puternic efect stimulator. Menta verde actioneaza cu precadere ca relaxant, iar izma de padure si izma-calului calmeaza crampele. De asemenea, menta calmeaza tensiunile psihice.

Toate soiurile de menta au o actiune slaba, in sensul ca nu sunt destul de puternice pentru a vindeca boli acute. Utilizate in exces ele stimuleaza Vata si reduc Pitta si Kapha. Sunt contraindicate in racelile puternice.



20000

2m

20

#lemndesantal #lemndulce #menta

0 views

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon