Un scurt raport pentru INGRIJIREA PALIATIVA

Un scurt raport pentru ingrijirea paliativa

Asistența medicală la domiciliu este un sistem de îngrijire oferit de către practicieni calificați, pacienților. Aceasta ingrijire este realizata sub îndrumarea unui medic. Serviciile de îngrijire la domiciliu includ îngrijirea medicala:  fizică, ocupațională, terapia lingvistică si serviciile sociale medicale. In continuare- un scurt raport pentru ingrijirea paliativa.

  1. Obiectivele serviciilor de îngrijire a sănătății la domiciliu ajuta persoanele să-și îmbunătățească calitatea vietii și sa fie mai independente. In acest fel este evitata spitalizarea pe termen lung.

Este estimat faptul ca 8,090 dintre agentiile de ingrijire a sanatatii la domiciliu din Statele Unite ofera ingrijire pentru mai mult de 2,4 milioane de persoane in varsta si cu handicap, anual. În plus, îngrijirea trebuie asigurată intermitent. Beneficiarii care au afectiuni grave,  au venituri mici, și sunt de 85 de ani sau mai în vârstă nu trebuie sa aloce foarte multi bani pentru acest tip de ingrijire. Mai mult, aceasta este oferita de catre spitalele care trimit pacientii pentru a fi ingirjiti acasa. Diagnosticul comun în rândul pacienților include:

  1. boala circulatorie (31% dintre pacienți),

  2. bolile cardiace (16%),

  3. leziunile și otrăvurile (15,9%),

  4. bolile musculo-scheletice și ale țesutului conjunctiv (14,1% )

Furnizarea asistenței medicale  acasă

Respectul pentru autonomia pacientului este evaluat în îngrijirea din  spitale. Cu toate acestea, multe decizii sunt luate în numele pacienților spitalizați. În îngrijirea medicală la domiciliu, medicii recunosc că – acasă – este domeniul inviolabil al pacientului.  De exemplu, într-un spital, asistente medicale, medici și farmaciști pot juca un rol in asigurarea medicamentelor pacientului,  la intervale adecvate.

La domiciliu, pacientul poate alege să ia medicamentele în momente neregulate, în ciuda sfaturilor cu privire la importanța unui program regulat pentru medicamente. Astfel, intervențiile pentru promovare sigurantei si a calității trebuie să țină seama de faptul că pacienții vor alege uneori să acționeze în moduri incompatibile. In acest caz, cele mai bune eforturi ale clinicianului nu pot avea rezultatele dorite.

  1. O altă caracteristică distinctivă a îngrijirii medicale la domiciliu este faptul că medicii oferă îngrijiri fiecărui pacient într-un cadru unic. Pot exista variabile situaționale care prezintă riscuri pentru pacienți. Medicii de îngrijire a sănătății la domiciliu nu sunt susceptibili de a avea pregătirea sau resursele pentru a evalua și ameliora riscurile pentru siguranța pacienților în casa pacientului.

Implicatii asupra cercetarii

În cele din urmă, un număr mare de persoane în vârstă primesc îngrijiri de la agenții de îngrijire a sănătății acreditate de Medicare. Aceasta conchide că unii pacienți vor fi într-o traiectorie de declin. Acest lucru se realizeaza datorită atât îmbătrânirii normale, cât și proceselor patologice care apar mai frecvent cu vârsta înaintată. Unele persoane în vârstă vor avea o capacitate slaba de a desfășura activități de viață zilnică, chiar și atunci când se oferă îngrijiri medicale de înaltă calitate. Astfel, un scop implicit al îngrijirii medicale la domiciliu este de a facilita un declin susținut.

Cu alte cuvinte, pacienții care nu prezintă semne clinice de ameliorare pot totuși să beneficieze de îngrijiri de calitate care duc la scăderea sau la creșterea calității vieții. Acest lucru este în concordanță cu afirmația Asociației Asistenților Medicali Americani. Conform acesteia, promovarea nivelului optim al pacientului de bunăstare este un obiectiv legitim al îngrijirii sănătății la domiciliu.

Practici bazate pe dovezi

Colaborarea strânsă și sprijinirea persoanelor care îngrijesc familia este și va continua să fie un aspect important in a ajuta pacienții să rămână în căminele lor. De asemenea, sugerează că eficiența asistenților medicali în lucrul cu pacienții poate fi îmbunătățită dacă asistenții medicali sunt sprijiniți în activitatea lor.

Sprijinul poate fi asigurat prin comunicarea electronică, reamintirea protocoalelor, materiale educaționale specifice bolilor pentru pacienți și colaborarea cu colegii.  Încurajarea utilizării tehnologiei de la distanță pentru a înlocui anumite vizite în persoană poate îmbunătăți accesul la personalul de îngrijire medicală la domiciliu pentru pacienți și îngrijitori.20000

2m

20

#domiciliu #ingrijire #medicina #sanatate

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon