Utilizează cea mai SIMPLĂ, RAPIDĂ si IEFTINĂ metodă pentru a-ți afla greutatea

Utilizează cea mai SIMPLĂ, RAPIDĂ si IEFTINĂ metodă pentru a-ți afla greutatea

Nomograma pentru calculul indicelui masei corporale sau body mass index, este, probabil, cea mai utilizată nomogramă in practica medicală. Asfel utilizează cea mai SIMPLĂ, RAPIDĂ si IEFTINĂ metodă pentru a-ți afla greutatea.

IMC (Indicele de Masa Corporala), denumit si indicele lui Quételet (Lambert Quételet, naturalist si matematician), se obține prin impărțirea masei corporale (M), care este exprimată in kilograme la pătratul taliei sau înălțimii (T), exprimată în metri, adica : M/T la pătrat. Indicele de masă corporală se exprimă astfel in kg/m pătrat.

Calcului IMC este SIMPLU, RAPID și IEFTIN, iar valoarea numerică a acestui indice este utilă în medicină deoarece se află în relație directă cu masa de grăsime existentă în cazul majorității persoanelor.

Nu stii cum se utilizează cea mai SIMPLĂ, RAPIDĂ si IEFTINĂ metodă pentru a-ți afla greutatea?

IMC servește la clasificarea stărilor supraponderale și a obezității.

Valorile normale la adulți sunt intre 18,5-24,9 iar la supraponderali 25-29,9.

Luând în considerare concluziile specialiștilor canadieni,

  1. un IMC sub 20 poate fi asociat cu o serie de probleme de sănătate și în acest caz, trebuie cosultat specialistul în nutriție și dietetică.

  2. valorile IMC de 20-25 sunt considerate cele cu riscul de boală cel mai mic.

  3. valorile între 25-27 pot fi asociate cu probleme de sănătate în cazul anumitor persoane.

  4. un IMC peste 27 se asociază cu un risc crescut de boală, în particular: cardiopatii, hipertensiune arteriala și diabet. Se impune o supraveghere medicală sistematică.

Studii pe loturi semnificative e subiecți au condus la concluzia că un surplus de greutate la vârstele de 30-40 se asociază cu o scădere semnificativă a duratei medii a vieții. Pe de altă parte, unul din 20 de locuitori ai planetei este supraponderal.20000

2m

20

#bodymassindex

0 views

© 2020 by Subiecte Medicina

Iasi, Romania

Tel: 0756 840 608

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon